Müjdat Gezen Sanat Merkezi... FARKLILIĞINI, DUBLAJ VE SESLENDİRME BÖLÜMÜ İLE BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYUYOR !..

Müjdat Gezen Sanat Merkezi... FARKLILIĞINI, DUBLAJ VE SESLENDİRME BÖLÜMÜ İLE BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYUYOR !..

Müjdat Gezen Sanat Merkezi eğitim alanındaki farklılığını yeni açılacak DUBLAJ/SESLENDİRME bölümüyle bir kez daha ortaya koyuyor.

Bölümün koordinatörlüğünü, Diksiyon ve Etkili Konuşma bölümünün de koordinatörlüğünü yapan, eğitime uzun yıllarını veren Dr.Attilâ Sarıkayalı yapacak.

Dr.Sarıkayalı, bu bölümle ilgili olarak sorularımıza verdiği cevaplarda Dublaj/Seslendirme konusunda Türkiye’de ilk defa dört eğitimin birden verildiği ve profesyonel stüdyoda staj olanağının sunulduğu bir eğitim planlandığının altını çizerek “Artık stüdyolar çalıştığı ekibin her bakımdan yetişmiş personel olmasına özen göstermektedirler. Bu bakımdan da ekibin çok yönlü, gerek dublaj, gerekse teknik konularda yeterli her türlü bilgiye sahip olması gerekiyor.

İşte bunun içindir ki MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ’NDE başlatılan DUBLAJ OKULU’NDA şimdiye kadar hiçbir yerde uygulanmayan bir müfredatla, dünyada kullanılan seslendirme programlarının teknik eğitimine de yer verilmiştir.” Dedi, Amaçlarının: Başarıyla mezun olan öğrencilerin iş bulma olanağının oranını yükseltmek olduğunu da vurgulayarak, dört eğitimin ana başlıklarını 

A)Dublaj/Seslendirme

B)Dublaj yönetmenliği

C)Dublaj kayıt operatörlüğü

D)Mix operatörlüğü şeklinde sıraladı

Staj konusuna da büyük önem verdiklerini ifade eden Sarıkayalı “Eğitim okulda verildiği kadar değil, öğrencinin istediği kadar… Bu ne demek?

Sadece okuldaki eğitim süresi 16 hafta, ama profesyonel stüdyoda yapılacak stajın sınırı yok. Öğrenci isterse haftanın altı günü, onlar veya ustaları tarafından yeterli görülünceye kadar.

Bu işi evlerinde bile yapabilecek duruma gelinceye kadar…

Çünkü bu profesyonel tekniğin verileceği bir eğitim…

Çünkü bu iş, bir bakıma usta-çırak ilişkisidir…

Bütün uğraşımız öğrencilerin başarılı ve kolayca iş bulan bireyler olabilmesi için...” Şeklinde konuştu.

Üniversite sınavını kazanamadım, üniversite mezunuyum ama bir işe giremedim veya Seslendirme/Dublaj konusu ilgimi çekiyor diyenler işte size ciddi bir fırsat. Duyurulur.

Eğitime 06.Mayıs günü başlaması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.