Olcayto Ahmet Tuğsuz..."BUGÜNÜN POP MÜZİĞİNDEN DÜNYADA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ"!..

Olcayto Ahmet Tuğsuz..."BUGÜNÜN POP MÜZİĞİNDEN DÜNYADA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ"!..

Eurovision tarihinde en çok yarışan müzisyen Olcayto Ahmet Tuğsuz TRT Radyo 1’de yayınlanan Michael Kuyucu ile "Müziğin Kilometre Taşları" programına konuk oldu.

2016 yılında San Marino adına yarışan Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun seslendirdiği “ I didnt Know” adlı bestenin besteci usta besteci müzik kariyeri hakkında bilinmeyenleri anlattı. Olcayto Ahmet Tuğsuz, Türkiye’nin ilk plağının  baba annesi tarafından yapıldığını açıkladı. Olcayto Ahmet Tuğsuz , günümüz müzik dünyasında hit olan şarkılar hakkında açıklamalarda bulundu.

İlk Plak Kadın Kişi: Ulviye Hanımdır

Olcayto Ahmet Tuğsuz, Michael Kuyucu’ya Türkiye’de ilk plak yapan kişinin baba annesi Ulviye Hanımın olduğunu söyledi. Olcayto Ahmet Tuğsuz: “Türkiye’de plak yapan ilk kadın değil ilk insan.  Bir öğretmen. Babaannem Ulviye Hanımdır.

Sahibinin Sesi Türkiye’ye ilk geldiğinde bir etkinliğe babaannemi de çağırdı. ‘Ulviye hanım da gelsin’ dediler. Bu olduğu zaman daha soyadı kanunu bile yok, o kadar eski.  ‘Ulviye hanım çok iyi ud çalan birisisiniz bir şeyler çalarmışınız’ diye rica ettiler.

O da bir şarkı çalıyor, orada olan Sahibinin Sesi Plak firmasının Amerikalı yetkilisi bunun üzerine  ‘İlk plağımızı ona yapalım’ dedi .  Böylece plak kaydediliyor. Bunu kimse bilmez.” Diyerek müzik tarihinde yaşanan bir ilki ilk kez kamu oyu ile paylaştı.

Sertab Erener 1. Oldu da Ne Oldu?

Michael Kuyucu,  Olcayto Ahmet Tuğsuz’a San Marino adına yarışan Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun seslendirdiği şarkının bestecisi olarak herkesin sandığının aksine farklı bir misyonla yarışmaya katıldıklarını söyledi.

Olcayto Ahmet Tuğsuz:  “I Did not Know” un Söz yazarımız Yunanlı,  Aranjörü Belçikalı, dansçılarımız Fransız, menajerimiz İtalyandı. Bu Türkiye adına çok güzel bir olay oldu bence. “Benim tanıdığım Türk medyası bu şarkıyı sahiplenmezdi.

Öyle bir şey yok. Ama biz belki biraz itebilirdik. Fakat biz biraz uluslar arası çalışmak zorundaydık. Biz Türküz yabancı bir ülkeyi temsil ettik. Serhat şarkı sonunda “teşekkür” etti bu hepimiz için çok güzeldi.

Biz yarışmaya girerken Serhat’a şunu söyledim. “Serhat dedim, Sertab Erener Eurovison’da 1. Oldu. Peki ne oldu? Kimse alınmasın. Bir ödülü bir masa üstüne koymanın bana hiçbir faydası yok açıkçası.

Biz öyle bir şarkı ile katılalım ki belirli kalitedeki insanları dikkatini çekelim ve müzik alanındaki ufkumuz daha da açılsın. Bizim istediğimiz de oldu zaten.  Hemen yeni bir şarkı teklifi aldık.

Biz Eurovision’da birinci mi olalım yoksa Türkiye’yi gururlandıracak başarılar  için güzel bir alt yapı mı kuralım diye düşündük. İkinciyi istedik ve başardık. İTunes  listelerine girdik, Amerika ‘da bile  haber olduk.” Dedi.

Bugünün Pop Müziğinden Dünyada Hiçbir Şey Olmaz

Michael Kuyucu , uluslar arası başarılara imza atan bir Türk müzisyeni olarak günümüzde Türkiye’de üretilen popüler müzik hakkında ne düşündüğünü sordu.

Olcayto Ahmet Tuğsuz günümüz popüler müziğini “dünyada hiçbir şey olmayacak” müzik kategorisinde değerlendirdiğini şu sözleri ile dile getirdi: “ Tabii ki Türkiye’de müzik sektörü teknolojik açıdan, kayıt imkânları açısından çok ilerledi. İnanılmaz sesler var. Şimdi bir moda var bir şey tuttu mu öyle gidiyorlar.

Dünyada hiçbir şey olmayacak, hiç ses getirmeyecek, belirli ritimler üzerinde, mani dediğimiz tekerlemeler, laflar ile müzik yapılıyor.

Bu beni bir müzikten anlayan biri olarak rahatsız ediyor. Müzikten beslenen biri, müziği seven biri olarak rahatsız oluyorum, kulak sağlığım bozuluyor bu şarkıları dinleyince.

Bu yüzden ben zaten artık yurt dışında müzik yapıyorum. Bu şarkılar gibi şarkıları bende  yapamazmıyım? Yaparım elbet, ama ben o değilim.

O müziği yapmam.  İstenen şey başka bizim müzik endüstrimizde. “ diyerek Türk pop müziğini ağır eleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.