Tom Cruise... NASA DESTEKLİ UZAYDA ÇEKİLECEK FİLMİN YÖNETMENİ BELLİ OLDU!

Tom Cruise... NASA DESTEKLİ UZAYDA ÇEKİLECEK FİLMİN YÖNETMENİ BELLİ OLDU!

Tom Cruise’un başrolünü oynayacağı uzayda çekilecek ilk filmin yönetmenliğini Doug Liman üstlenecek.

Tom Cruise’un  “Edge of Tomorrow” ve “American Made” adlı filmlerini de yöneten Doug Liman, şimdi de ortak yapımcılığını Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in üstlenceği uzayda çekilecek ilk filmi yönetecek.

Haftalar önce Cruise ve Musk’ın NASA ile görüşmeler yaptığı ve önemli bir kısmı uzayda çekilecek film için hazırlıklara başladığı duyurulmuş ve NASA da görüşmeleri doğrulamıştı.

Filmin henüz bir dağıtımcısı yok ve konusu ile ilgili detaylar da belli değil. Variety’nin haberine göre her ne kadar Paramount Stüdyosu, Liman ile Cruise’un başka bir film üzerinde çalıştıklarını açıklasa da “Lunar Park” adlı filmin uzayla bir ilgisi olduğu çok açık görünüyor.

“Lunar Park” adlı film Ay’a giderek bir enerji kaynağı çalmayı planlayan bir grup kanun kaçağının öyküsünü anlatıyor.

Liman’ın senaryosunu da yazacağı filmin çekimlerine ise çok yakın bir tarihte başlanamayacak zira Tom Cruise üst üste iki “Mission: Impossible” filmi çekmeye hazırlanıyor ve şu sıralar koronavirüs salgını yüzünden her şey durmuş durumda.

NASA'DAN AÇIKLAMA

Hollywood’un en çok kazanan aktörü Tom Cruise ile Elon Musk’ın uzayda film çekme projeleri hakkında konuşan NASA Direktörü Jim Bridenstine, Elon Musk’ın şimdiden uzaya gitmek isteyen birçok müşterisi olduğunu söyleyerek, Tom Cruise’un da bu isimlerden biri olduğunu belirtti.

NASA Direktörü, “Misyonun başarılı olması için Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) açmak da dahil elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Bridenstine, NASA’nın bu ticari pazara dahil olmasının nedenini ise SpaceX, Boeing ve diğer özel şirketlerin müşteri çekebilmesi olduğunu belirtti.

Euronews’un haberine göre, NASA yetkilisi, bunun Amerikan vergi mükelleflerinin maliyetlerini düşüreceğini ve her türdne insan dahil olmak üzere uzaya erişimi artıracağını söyledi.

Bridenstine, “İlkokuldayken Top Gun filmini izlemiştim. Bu bana ilham verdi ve donanma pilotu olmaya karar verdim. Tom Cruise yeni nesile ilham verecek yeni bir film yapabilir mi?

Eğer bunu başarabilirse NASA, hepimiz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.