Behiye Aksoy... SON YOLCULUK!

Behiye Aksoy... SON YOLCULUK!

Alzheimer hastalığı nedeniyle 85 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz seslerinden Devlet Sanatçısı Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı.

 Usta sanatçı için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine başta yakınları olmak üzere sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Behiye Aksoy Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye katılan sanatçı Emel Sayın, Türk Sanat Müziği'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini ifade etti. Behiye Aksoy'un bir dönemin en iyi ve başarılı assolisti olduğunun altını çizen Sayın, "İnsan böylesine çok önemli sanatçılar için birşeyler söylemekte zorlanıyor. Behiye hanım, sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi. Nurlar içinde yatsın.

Türk sanat müziği çok büyük bir sanatçısını kaybetti. Uzun süredir rahatsızdı. Çok üzüldüm. Bir dönem galiba kapanıyor. Sizlerle artık sık sık camilerde görüşür olduk. Allah geride kalan bütün sanatçılarımıza, herkese hayırlı uzun ömürler versin" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.