'Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu'... TEVFİK YENER'DEN ANLAMLI BİR TARİH ÇALIŞMASI !..

'Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu'... TEVFİK YENER'DEN ANLAMLI BİR TARİH ÇALIŞMASI !..

Usta gazeteci Tevfik Yener, Birinci Dünya Savaşı’nı ve Osmanlı İmparatorluğu’nu mercek altına alan bir tarih çalışması ile kitap severlerle buluştu.

Usta gazeteci Tevfik Yener’den Birinci Dünya Savaşı’nı ve Osmanlı İmparatorluğu’nu mercek altına alan bir tarih çalışması geliyor.

Türk Cepheleri, savaşın bilinmeyenleri ve her yönüyle dünya haritasını değiştiren bir savaşın gerçek tarihini gözler önüne süren kitap raflarda ki yerini aldı.

Çanakkale, Galiçya, Hicaz, Irak, Suriye, Kafkasya ve Sarıkamış cepheleri'nde yaşananlar bu kitapta.

Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı. 

Bütün dünyayı büyük bir girdap gibi içine çeken bir savaş. Gizli anlaşmalar, seçilen taraflar, kazanma hırsı, dost görünen düşmanlar, sayısız cephe, milyonlarca kayıp, yeniden şekillenen bir dünya. 1914-1918 yılları arasında yaşanan Birinci Dünya Savaşı…

Tevfik Yener, Birinci Dünya Savaşı’na dair yazılmış tüm tarih kitaplarından farklı bir şekilde –bir araştırmacı-gazeteci gözüyle– Osmanlı İmparatorluğu’nun son 10 yılından başlayarak dönemin siyasi durumunu; Avrupa’nın büyük ülkelerinin çıkar uğruna birbirleriyle nasıl anlaşmalara vardıklarını; ancak küçük bir savaşa neden olabilecek bir olayın 4 yıl süren bir savaş, milyonlarca kayıp ve değişen dünya haritasıyla sonuçlanışını; etkileri on yıllarca sürecek, güç dengelerini tamamen değiştiren siyasi tuzakları belgeleriyle irdeliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.