Bordo Bereliler 2 Afrin... MÜZİKLERİ İLE ÇOK İDDİALI!..

Bordo Bereliler 2 Afrin... MÜZİKLERİ İLE ÇOK İDDİALI!..

16 Medya Film yapımcılığında, Erhan Baytimur’un yönetmenliğinde 20 Mart 2018 tarihinde basın prömiyeri ve aynı gün akşam galası gerçekleşen, Bordo Bereliler2 Afrin sinema filmi, müzikleriyle Türkiye’de çok iddialı olacağa benziyor.

Kahramanlık coşkusunun, aynı anda bir ağıta dönüşen melodileri, track’ler içinde nakış nakış işlenmiş  adeta. Her bir nota, her bir duyum klasik müzik değerinde, hem içimizden, hem dışımızdan…

Müziğin evrensel dilini harmanlayan üç müzisyen hiç de alışık olmadığımız bir müzik prodüksiyonu yaratmışlar ve ileri düzey müzik teknolojisi uygulamışlar Bordo Bereliler Afrin sinema filmi için.

Senfonik yaylıların ve üflemelilerin yazılımını, Muhteşem Yüzyıl ve Fatih dizilerinin senfonik orkestrasyonunu yapan Şef Ulaş Kurugüllü yapmış.

Nefesli ve yaylıların bileşiminde, türkülerin,  armonilerin içi yakan tınılarında, duygular derinlere taşınırken; epik ve etnik aranjelerle bezenen temalar, Hollywood soundlarında detaylı mix çalışmasıyla dev bir boyuta kavuşturulmuş, ileri düzey scoring çalışması ile görüntüye mükemmel aktarılmış.

Öyleyse bu farkı yaratan, Aj Müzik Prodüksiyon’un üç ortağını da tanıtalım istedik.

Doruk Somunkıran; “John Dankworth Award for Excellence in Music” ödüllü Doruk Somunkıran, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra, Amerika’da Berklee College of Music’te okudu ve aynı yerde eğitmenliğe devam etti.

Müzik yapımcısı, besteci, aranjör, ses mühendisi, mix, mastering, scoring alanlarında deneyimli ve eğitim veriyor.

Bir çok yerli ve yabancı  dizi, sinema filmi, belgesel, animasyon, jingle çalışmalarının müzik prodüksiyonunu yaptı.

Ali Akaçça; Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında Piyano, Batı Müziği Solfej ve Türk Müziği Solfej eğitimlerinden sonra, Haliç Üniversitesi Konservatuar bölümünde “Türk Müziğinde Makamlara Caz Akorlarıyla Eşlik” konusunda master eğitimini tamamladı.

Halen aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmakta.

Piyanist, besteci, aranjör, müzik yapımcısı. Bugüne değin 7 enstrümantal albüm çıkardı; bir çok sinema filmi, belgesel, animasyon, jingle çalışmalarının müzik prodüksiyonunu yaptı.

S. Jale Kibritçioğlu; AHMA’da, Hospitality Management, Sales, Marketing & Food & Beverage okudu. Innovative üretim onu besteler ve sözlerle buluşturdu.

Farklı müzik türlerindeki besteleri senfonik, etnik ve dram track’lerde yer almakta. Jale Kibritçioğlu duygusal misyonunu, güncel, sosyal

sözler ile müziğinde işlemekte. Pop müziği beste ve söz çalışmaları yanında, sinema filmleri ve dizi filmler için temalı, sözlü şarkılar üretmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.