ÇUKUR’UN GENÇ OYUNCULARI OTİZMLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU!..

ÇUKUR’UN GENÇ OYUNCULARI OTİZMLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU!..

Ay Yapım imzalı ‘Çukur’ dizisinin genç oyuncuları Kubilay Aka, İlayda Alişan ve Ece Yaşar Tohum Otizm Vakfı’nın Şişli’deki okulunda otizmli çocukları ziyaret etti

Pazartesi akşamları adını zirveye yazdıran Ay Yapım imzalı ‘Çukur’ dizisi otizm konusunda farkındalığı geniş kitlelere yaymak amacıyla Tohum Otizm Vakfı ve Show TV ile ortak projelere imza atmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Aliço’ya hayat veren Rıza Kocaoğlu’nu ağırlayan okul bu hafta dizinin başarılı, genç oyuncuları Kubilay Aka, İlayda Alişan ve Ece Yaşar’a kapılarını açtı ve otizmli çocuklarla buluşturdu.  

 Otizmli çocuklarla bir araya gelen oyuncular ziyaret sırasında öğrencilerle tek tek ilgilendiler ve oyunlar oynadılar.

Ziyaret sonunda çocuklarla fotoğraf çektiren oyuncular bu buluşmanın onlar için çok anlamlı ve özel olduğunu dile getirdiler.

Mutlaka yeniden Tohum Otizm Vakfı okulunu ziyaret edeceklerini belirten oyuncular Çukur’un bu sosyal sorumluluk projesiyle önemli bir örnek teşkil ettiğini söylerken, izleyicileri de onlarla beraber otizm konusunda farkındalık yaratmaya davet ettiler. 

Tohum Otizm Vakfı, Show TV ve Ay Yapım’ın Nisan ayında “Otizm Farkındalık Günü” için “Çukur Otizme Mavi Işık Yaktı” adlı özel sosyal medya çalışması ile başladığı ortak projelerine “Otizme 10 Saniye” kampanyası ile otizm konusunda farkındalığı geniş kitlelere yaymayı sürdürecek. 

 

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.