Demet Akbağ… "YILMAZ ERDOĞAN, CEM YILMAZ, ATA DEMİRER SENARYO YAZSIN, BEN OYNATIRIM ONLARI"

Demet Akbağ… "YILMAZ ERDOĞAN, CEM YILMAZ, ATA DEMİRER SENARYO YAZSIN, BEN OYNATIRIM ONLARI"

Gazeteci Sibel Arna’nın YouTube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol” un 22. Bölüm konuğu usta oyuncu Demet Akbağ oldu. Sandık Kokusu dizisinin yanı sıra Aydınlık Evler oyununa, ve “Bir Demet Muhabbet” isimli gösterisine devam eden Akbağ, Sibel Arna’ya bilmediğimiz pek çok şey anlattı. İşte o başlıklar:

CEM YILMAZ’A RAKİP DEĞİLİM; ÇÜNKÜ BU STAND-UP DEĞİL

Yeni başlayan tek kişilik gösterim “Bir Demet Muhabbet” de hayatımla ilgili hatırlanmayan dönemleri anlatıyorum. Ben sahnede tek başıma olmaktan çok sıkılıyorum, kendimi anlatmaktan çok sıkılıyorum dedim dedim. Ben dedikçe bu oyuna talep arttı. Cem Yılmaz’a rakip falan geliyor diyorlar. Öyle bir durum söz konusu değil. Çünkü bu gösteri stand up değil. Cem çok sevdiğim bir sanatçı. Ona da sormuşlar, sağolsun “Demet abla ünlü bir komedi oyuncusuyken biz daha orta bire gidiyorduk arkadaşlar“ diye cevap vermiş. 

Cem Yılmaz ile hiç karşılıklı oynamadık.  Hesaplanan bir şey değil, denk gelemedik. O her karşılaştığımızda bana senin için grandiyöz bir karakter yazacağım diyor. İhtişamlı bir karakter yani… Denk gelirse neden olmasın. 

ATA İLE OYMAMAK ICARDI İLE OYNAMAK GİBİ 

Ata Demirer çok iyi bir Galatasaraylı olduğu için benimle oynamayı “Hacı ile oynamak gibi” diye anlatmış. O zaman kendimize futbol dünyasından örnekler vermeye devam edelim: “Ata Demirer’le oynamakta Icardi ile oynamak gibi.”  Ata Demirer ile oynamanın en tatlı özelliği bir iş yaptığınızın farkında bile olmuyorsunuz. Tatil yapıyorsunuz arada sizi kamerayla çekiyorlar. Kulis cok keyifli, kamera arkası cok keyifli, sürekli beni güldürüyor 

ÜÇÜ YAZSIN BEN OYNATIRIM 

Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Ata Demirer aynı filmde oynar mı? Üçü de yazıyor anam bunların… Hangi birinin yazdığı ile oynanacak. Yazsınlar valla, üçü de  yazsın, ben oynatırım onları 

YILMAZ ERDOĞAN’IN ŞİFRESİ BENDE VAR 

Yılmaz Erdoğan’ın kalemi herkesçe malum. Her şey hazırdır, süslemesi bana kalır. Ama çok da mütevazi olamayacağım onunda çok da sıradanmış gibi yazdığı diyalogları en iyi ben çözerim. Kendisine bunu kanıtlamışlığımda vardır. Bir kere birisi onun yazdığı bir metni oynarken tanımadı, “bu ne” dedi, “senin yazdığın, benim oynadığım oyundan bir tirad” dedim. “Bunu ben mi yazmışım” dedi. Haklıydı çünkü öyle oynamıyordu. Aslında cok basit ama şifreli yazar.  Onun hayal ettiği şekilde tonlamadık gerekir, o şifre de ben de olduğu için en iyi ben çözerim 

PERUK KULLANMAK ZORUNDAYIM

En sevmediğim yerim saçlarım. Çok ince telli, çok zayıf ve hiç bir işleme dayanmıyor. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz ama benim bugüne kadar yaptığım bütün işlerde ki saçlarım peruktu. Bazen karakter gereği peruk şart ama ben peruk kullanmak zorundayım. Çünkü gerçek saçım boyaya, föne, maşaya asla dayanmaz. Devamlılık tutmaz. 

10 YILDIR YÜZÜME BİŞEY YAPTIRMIYORUM

10 yıl önce bir gala öncesi yüzüme bişeyler yaptırdım. Vücudum çok iyi durumdaydı, yüzüm aşırı mimikten çizgiler fazlaydı. Orantılamak istedim. 10 yıldır hiç elletmiyorum. Mimikler, çizgiler yerli yerinde. 

ŞENER ŞEN İLE OYNAMAK İSTERİM

Şenay Şen ile hiç oynamadım ben. Hiç karşılıklı oynamadık, isterdim Usta ile… Yabancıda da var canım olmaz mı, ben feci bir Al Pacino hayranıyım. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.