Facebook... WHATSAPP DÜĞMESİNİ TÜRKİYE'DE ÖNE ÇIKARMAYA BAŞLADI!..

Facebook... WHATSAPP DÜĞMESİNİ TÜRKİYE'DE ÖNE ÇIKARMAYA BAŞLADI!..

Facebook, WhatsApp düğmesini Türkiye’de de öne çıkarmaya başladı.

İşletmelerin müşterileriyle WhatsApp üzerinden mesajlaşmasını sağlayan “WhatsApp mesaj gönder” butonu aralık ayında Facebook reklamlarındaki yerini almıştı. 

Başta Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya’nın bir kısmı olmak üzere yavaş yavaş yayınlanan bu özellik Türkiye’de de kendini göstermeye başladı.

Bugün aldığımız bildirim ile Facebook’un sayfa sahiplerini reklamlarda WhatsApp düğmesini kullanma konusunda bilgilendirdiğini fark ettik.

Bildirime tıkladığınızda ise reklam paneline yönlendirilerek WhatsApp düğmesini ekleyebiliyor ve kullanıcıları eklediğiniz numaraya yönlendirebiliyorsunuz.

1 milyondan fazla işletmenin, her ay paylaştıkları içeriklere WhatsApp numaralarını da eklediğini düşünürsek, bu buton işletmelerin hayatını kolaylaştırırken Facebook’un da ciddi bir gelir elde etmesini sağlayabilir.

Üstelik son çeyrekte 1,5 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaşan WhatsApp, yakın zamanda aktif olan işletme hesaplarıyla Facebook’un önemli kalelerinden birine dönüşüyor.

Uzun zamandır zor süreçlerden geçen Facebook 2017’yi günlük aktif kullanıcı büyümesi ve kar oranlarında belli oranda bir kayıpla kapattı.

2018 itibari ile kendi platformunda haber kaynağından, yayıncı yaklaşımına, içerik anlayışından, reklamlara ve hatta yorumlara kadar önemli değişikliklere giden sosyal ağ, gelir elde etmek için WhatsApp ve Instagram’a odaklanmaya devam edebilir.

Bu anlamda sahip olduğu sosyal ağlar arasında sıklıkla çapraz ilişkiler kuran Facebook’un reklam panelinde bir süre sonra WhatsApp işletme hesaplarını da görmek pek şaşırtıcı olmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.