GERÇEK KULLANIMINI BİLMEDİĞİNİZ 10 ŞEY!

GERÇEK KULLANIMINI BİLMEDİĞİNİZ 10 ŞEY!

Her daim bize lazım olan ve kullandığımız nesnelerin gerçek kullanımlarını herkes bilmez. İşte o detaylar:

1-Tükenmez kalem kapaklarındaki delik

kalem.gif

Tükenmez kalem kapaklarında ne olduğunu anlamadığımız o delik, aslında boğulma riskini azaltmak için üretilmiş. Küçük bir çocuk bu kapağı yanlışlıkla yutarsa,o küçük delik nefes yolunun tamamen tıkanmasını önlüyor.

2-Uçak camlarındaki delikler

ucak.gif

 

Uçak camlarında gördüğümüz minik deliklerin iki sebebi var. Biri, hava basıncını dengelemek. Zira uçak havalandığında uçağın içinde ve dışında büyük bir basınç farkı oluşuyor. Bu küçük delik sayesinde o fark dengeleniyor. Minik deliğin diğer işlevi de camın buğulanmasını engellemek.

3-Converse ayakkabılardaki delikler

ayakkabi-001.gif

 

Converse'in kenarındaki anlamsız gibi görülen deliklerin amacı havalandırmak. Ayrıca, uzun olan bağcıkları bağlamak için ekstra bir alan olarak da düşünülmüş çünkü Converse aslında bir basketbol ayakkabısı olarak üretilmiş.

4-Pet şişe kapaklarındaki Disk

kola.gif

Bir çok pet şişe kapaklarında dairesel ve tırtıklı bir plastik disk bulunmaktadır. Bu nesnenin görevi sizin kapağı kolayaçmanıza izin vermemek. Eğer o plastik disk olmazsa kapak hızlıca döndüreleceği için kola hemen patlayabiliyor.Bazen Kapağı sert açmaya çalıştığınızda plastik disk pekte faydalı olmuyor. O yüzden yavaşça açmanız daha iyi olacaktır.

5-Cips paketindeki hava

cips.gif

Çoğunuzun cips firmalarının bir çakallığı olarak gördüğü bu boşluklar aslında paket içerisindeki cipslerin taşıma, depolama, vb. işlemler sırasında ezilip kırılmasını önlemeye yönelik bir hava yastığıdır.

6-Sabit telefon tuşlarındaki harfler

telefon.gif

ABD ve İngiltere'de 1960'larda telefon numaralarında “alan kodu” benzeri iki harften oluşan bir kod bulunuyordu. İşte bu harf kodların girilebilmesi için tuşlara harfler konuluyordu. Ayrıca bazı firmaların telefon numaralarınınezberlenmesini kolaylaştırmak için numara yerine isimlerini kodlamaları için de bu harfler kullanılır. Mesela 555-DOLAR gibi.

7-Ayakkabı ve ilaç kutularından çıkan poşetler

poset.gif

Üstlerinde “ilaç değildir” yazan, birçok kişinin ilaç niyetine bol su ile tükettiği, ayakkabı kutularından poşet şeklinde olanı çıkan bu şeyler esasen nem alıcıdır. İlaç veya ayakkabı kutusunda nem oluşmasını önlemeye yararlar.

8-Maket bıçaklarının arka kısmındaki yarık

maketbicagi.gif

Sırf şekil olduğunu düşünenleriniz yanılıyor. Körelen maket bıçağı bölümünün kırılıp çıkarılması için kullanılır. Körelen parça buraya sokulur ve bıçak hafifçe eğilerek kırılır.

9- Fermuarlardaki tırnaklar

fermuar.gif

Fermuarın kalıplanması sırasındaki bir takım işlemlerden kaynaklı olduğunu düşünebilirsiniz ama değil,bu tırnakların görevi fermuarın açma kısmı üzerine getirildiğinde fermuarın kendiliğinden açılmasını önlemektir. Bir nevi kilit mekanizmasıdır bu küçük tırnaklar.

10- Krem kutusu kapaklarındaki sivri nesne

kremkapagi.gif

Yine kullanım amacı pek bilinmeyen bir parçadır. Amacı kapağı açtıktan sonra ağız kısmı alüminyum ile kapatılmış olan krem kutusunu delerek açmaktır. Kapağı ters çevirip krem kutusuna batırdığınızda çok rahat açıldığını göreceksiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.