Gezegen Mehmet... "TUTACAK ŞARKIYI 30 SANİYEDE ANLIYORUM"!..

Gezegen Mehmet... "TUTACAK ŞARKIYI 30 SANİYEDE ANLIYORUM"!..

TRT Haber’in sevilen programı “Vapurda Çay Simit Sohbet”e bu hafta Kral Fm’in simgesi haline gelen, Türkiye’nin en çok dinlenen radyo programcısı Gezegen Mehmet, yani gerçek ismiyle Mehmet Akbay konuk oluyor.

“Vapurda Çay Simit Sohbet”e bu hafta Kral Fm’in simgesi haline gelen, Türkiye’nin en çok dinlenen radyo programcısı Gezegen Mehmet, yani gerçek ismiyle Mehmet Akbay konuk oluyor. 

Ömer Öztürk’ün sunduğu programda öne çıkan başlıklar şöyle: 

OKAN BAYÜLGEN ÖZÜR DİLEYECEĞİNE İÇİNE ETTİ 

“Diriliş Ertuğrul ödülü aldı, ilk ödüldü. Orada hostesin yanlış anlaması sonucunda insanlar konuşma yapmadan arkaya alındı. Buraya kadar her şey telafi edilebilir. Okan Bayülgen çıkıp özür dileyeceğine resmen dalga geçti, terbiyesizlik yaptı. Ona dediler ki bu konuyu toparla, o toparla lafını kendisine bir müdahale gibi algıladı, çıktı içine etti bıraktı. Niye öyle yapıyorsun? Çıkarsın dersin ki, biraz önce arkadaşlarımız konuşamadılar. Alkışarla bir daha çağır, çıkmıyorsa sen teşekkür et, özür dile. Ama sen ne yapıyorsun, diziyle dalga geçiyorsun. Bu krizin sebebi Okan Bayülgen’dir.” 

BİZDE TÖRENE GELENE ÖDÜL YOK 

“Kim gelirse ona ödül verilen bir düzen var bu ülkede. Bizde gelene ödül olmadığı için biz pes ettik. Ben de gelene ödül töreni yapsaydım, kim gelirse ona verseydim, bu ödül törenini yapmaya devam ederdik. Bir de artık böylesine büyük bir organizasyonun içini dolduracak kadar aday bulamadık. Artı Türkiye’nin marka isimleri aday olmadıkları için bu tür törenlere gelmiyorlar. Ne zaman yapacağız biz ödül törenlerini? Bu ülkede ödül alanları alkışlamayı öğrendiğimiz gün yapacağız.” 

TUTACAK ŞARKIYI 30 SANİYEDE ANLIYORUM 

“Bütün kliplere ve şarkılara ben karar veriyorum, o konuda inisiyatif vermiyorum. 30 saniye içinde bir şarkı tutar mı tutmaz mı, çalınır mı çalınmaz mı, hemen anlıyorum. Yüzde on yanıldığım oluyor.” 

BEĞENDİĞİMİZ İSİMLERDEN PARA ALMIYORUZ 

“Popüler isimlerden para almıyoruz. Yeni isimlerden 15 günlük  para alıyoruz. Günde 3 kere klibi yayınlanıyor. 15 gün içinde şarkı tutarsa para almadan yayınlamaya devam ediyoruz. Tutmazsa 16. gün para verse de yayınlamıyoruz. Beğendiğimiz yeni isimleri para almadan destekliyoruz. Mesela Buray, Edis, Aleyna Tilki, Esin İris.” 

ARABESK MÜZİĞE POZİTİF AYRIM YAPIYORUM 

“Şu anda Türkiye’de Türk Sanat Müziği’nin, Türk Halk Müziği’nin ve Arabesk’in pozitif bir ayrıma ihtiyacı var. 90’lı yıllarda olduğu kadar popüler değiller. Dolayısıyla Kral Fm’de program yapmaya devam ediyorum, Kral Pop’ta yapmıyorum. Arabesk, Halk Müziği ve Sanat Müziği söyleyen sanatçılara pozitif ayrım yapıyorum.”

ÜNÜN KADAR PARAN YOKSA GEÇMİŞ OLSUN!

“Türkiye’de sanatçı olmak çok zor. Bir bakıyorsun yüzlerce, binlerce insan peşinde koşuyor, bir bakıyorsun kimse yüzüne bakmıyor. Ünün kadar paran yoksa, geçmiş olsun! Ben en minimumda yaşamanın planını yapıyorum. En maksimumda yaşama planı yaparsan duvara toslarsan. Bunlar kazandıkları zaman çok fazla para harcıyorlar, birikimleri yok, bir anda kaybettikleri zaman sıradan insanlar gibi olamıyorlar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.