Hülya Süer... TÜRKÜ RESİTAL İLE CRR'DE!

Hülya Süer... TÜRKÜ RESİTAL İLE CRR'DE!

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcularından Hülya Süer’i otuz beş yıl önce hayata geçirdiği “Selam Sana Anadolu’m” adlı projesiyle konuk edecek.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin önde gelen sanatçılarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türk Halk Müziği’nin usta seslerinden Hülya Süer’in 1982 yılında hayata geçirdiği “Selam Sana Anadolu’m” adlı türkü resitali, yıllar sonra yeniden İBB CRR sahnesinde gerçekleşecek. 

Türkü dünyasının “Kara Kızı” olarak bilinen Hülya Süer, 12 Aralık Salı günü İBB CRR’de kendine has bir tarzla yorumladığı türkülerinden oluşan özel repertuvarıyla hayranlarının karşısında olacak.

Süer, konser programında Anadolu kültürünün içinden gelen ve yaşamın içerisindeki tüm duygu ve düşüncelerden esinlenilerek yazılan türküleri seslendirecek. Hülya Süer; 

“Gel Gidelim Dosta Gönül”, “Dostum Dostum”, “Gönül Dağı”, “Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım”, “Ceylan Gözlerine Kurban Olduğum”, “Ordunun Dereleri”, “Zahidem” ve “Urfa’nın Etrafı Dumanlı Dağlar” başta olmak üzere repertuvarında yer alan 21 eseri dinleyicileri için yorumlayacak. İki bölümden oluşan programda sanatçıya, halk oyunları gösteri topluluğu da eşlik edecek.

Türk Halk Müziği tutkunlarına unutamayacakları bir müzik ziyafeti sunacak olan “Selam Sana Anadolu’m” adlı bu konser programı, 20.00’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.