İclal Aydın... CANLI YAYININDA KİM AĞLATTI?..

İclal Aydın... CANLI YAYININDA KİM AĞLATTI?..

Geçtiğimiz hafta DokuzSekiz Müzik etiketiyle çıkardığı yeni şiir albümü “Unutursun” ile satış listelerine hızlı giriş yapan İclal Aydın, 19 Mayıs Cuma günü Best FM'de yayınlanan “Yasemin Şefik'le Hitnoz” programına konuk oldu.

Yeni çıkardığı şiir albümü ve özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulunan Aydın’ın katıldığı programa albümde unutulmaz 9 şarkıyı yeniden yorumlayan sanatçılardan Koray Avcı, Gökçe Kılınçer ve Ender Balkır telefonla bağlandılar. 

Kitabın adı o şarkı nedeniyle "Unutursun" oldu  

Romanı yazarken karakterler için şarkı listeleri yaptığını ve her karakterin hikayesini tasarlarken o şarkıları dinlediğini anlatan İclal Aydın, “Bir gün sabaha karşı İstanbul’a dönerken arabada kim bilir kaçıncı kez o şarkıyı dinliyorduk.

Koray Avcı okuyordu. “Unutamam Seni” şarkının adı. Annemin çok sevdiği ve hepimizi unuturken sözlerini hala unutmadığı bir şarkı.

Şarkının bendeki duygusal etkisi üzerine eşim Efe, kitabın adını “Unutursun” koymalısın belki de, dedi. O anda karar verdim. Evet, "Unutursun" olmalıydı.  

Yasemin Şefik’in albüm projesi nasıl gelişti diye sorması üzerine Aydın; “Dokuz Sekiz Müzik’in sahibi Ahmet Çelenk’i aradım, kitabı teslim etmek üzereydim.

‘Neden filmlerin soundtrack’ı oluyor da kitapların olmasın?’ diye sordum. O da; ‘Gel, konuşalım’ dedi. müthiş bir ekip kuruldu ve özenli bir çalışma başladı. Annemi anlattığım şiiri ve kitabı yazarken Koray Avcı’yı ne çok dinlediğimi söyledim bir gün.

"Koray mutlaka o şarkıyı okusun, o zaman.’ dedi Ahmet bey. Ve Koray Avcı tekrar stüdyoya girerek bu şarkıyı bir kez daha okudu.” diye anlattı. 

Koray Avcı, İclal Aydın’ı canlı yayında ağlattı. 

Sohbet esnasında canlı yayına telefon ile bağlanan Koray Avcı, “Unutursun” albümünde nasıl yer aldığını ise şöyle anlattı: “Bir gün Ahmet Çelenk aradı.

İclal Hanım’ın projesinden bahsetti. Albümde daha önce okuduğum “Unutamam Seni” isimli şarkıyı seslendirmemi istedi. Şarkıyı kendi albümümde okuduğumdan farklı bir makamda okumam gerekiyordu.

Şarkıyı okumadan önce İclal hanım’ın yazdığı şiiri dinlemek istedim. Ve ağlamaya başladım. Hayatın içinden yazılmış bir şiirdi.

Gerçekten beni çok etkiledi. Ağlarken şarkıyı da istemsiz bir şekilde okumaya başladım. Ve kaydı yapan arkadaş da bunu o anda kaydetmiş. Bizim için kıymetli bir insandır İclal hanım ve albüm de gerçekten çok güzel bir albüm oldu. P

iyasaya çıktığında üstelik Ankara'daydım. Yol boyu ağladım dinlerken. 25 Mayıs gecesi tanıtım konserinde benim de anlatacak bir hikayem var. Bu projeye dahil olduğum için çok mutluyum." 

Programda İclal Aydın’ı sözleriyle gözyaşlarına boğan Koray Avcı konser konser albümü yanında taşıdığını ve kitabın adını şarkısını dinlerken buldukları için çok mutlu olduğunu hem de bunun gerçekten çok büyük sorumluluk olduğunu dile getirdi. 

“Unutursun” Albümü Hakkında 

İclal Aydın'nın Şubat ayında yayımlanan romanıyla aynı adı taşıyan "Unutursun" albümü, DokuzSekiz Müzik yapımcılığında, 12 Mayıs Cuma günü tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı. 

“Romanı yazarken karakterler için hazırladığım şarkı listeleri vardı. Bu listeden seçtiklerimizi ve romanın içinde geçen şarkıları yeniden yorumladık.” diyen İclal Aydın’ın “Unutursun”albümü, Türkiye’de ilk kez bir romanın soundtrack’i olma özelliği taşıyor.

"Unutursun"un kahramanlarına ses veren şarkıların İclal Aydın'ın şiirsel metinleriyle harmanlandığı albümün konuk yorumcuları ise; Cem Adrian, Ceren Çağatay, Cihan Mürtezaoğlu, Ender Balkır, Gökçe Bekaroğlu, Gökçe Kılınçer, Koray Avcı, Mümin Sarıkaya, Rubato.

Herkesin hayatının bir yerinde iz bırakan unutulmayan 12 eserin yeniden yorumlandığı albümün müzik direktörlüğünü Volkan Akmehmet ve İnanç Şanver üstlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.