İpek Tuzcuoğlu... 'HAYGANUŞ' ROLÜ İLE ÇOK İDDAİLI!

İpek Tuzcuoğlu... 'HAYGANUŞ' ROLÜ İLE ÇOK İDDAİLI!

1915 yılında geçen gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiş “Kervan 1915” filminde Hayganuş karakterine hayat veren oyuncu ilk kez bir Ermeni kadını canlandırdı.

1915 yılında Ermeni Tehciri sırasında Giresun’dan, Halep’e teşhir edilen bir Kervan’ın öyküsünün anlatıldığı filmde ünlü oyuncu sert, dirayetli, inatçı ve güçlü bir kadın olan kocasını yıllar önce yitirmiş Hayganuş isimli Ermeni kadını canlandırdı.

Ünlü oyuncu filmle ilgili olarak şöyle konuştu: 

Bu filmle ilgili en güzel başlığı sinema yazarı Suat Köçer atmıştı "Vicdan yüklü kervan yollarda" Bu bir yol hikayesi ama bu kervan öyle bir kervan ki içinde insanlığa dair bir çok duyguyu barındırıyor.

Şu iyidir bu kötüdür deyip birilerini yargılamak yerine birbirimizi anlamaya yönelik bir yerden bakıyor film. Bu evren sevgi üzerine kurulmuştur o sevgiyi azaltıp yok eden de biziz ,çoğaltıp yükseltecek olanda.

Zaten İsmail Güneş de filimin ilk teaserın da "İnsan sevgidendir" başlığını kullanıyor. Aliya İzzetbegoviç in çok sevdiğim bir sözü vardır "Tarih aşkla ya da nefretle yazılmaz".

İşte bizleri yanlış kanaatlere ve öfkeye sürükleyen bu tür bakış açılarıdır. Bizim kervanın yükü vicdandır... 

Filimde Hayganuş isimli Giresunda doğup büyümüş Ermeni bir kadını oynuyorum.1915 de Talat Paşa'nın Genel Tehcir emriyle Halep'e gönderilmek üzere Giresun dan yola çıkan kafilenin en asisi ve en öfke dolu olanı. Onun bu kervanda ki en kıymetlisi kızı yükü ise acı ve öfkesi... 

Senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini İsmail Güneş’in üstlendiği Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu ve Meriç Başaran’ın rol aldığı “Kervan 1915” filmi sinemalarda!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.