Levent Kırca... SONSUZLUĞA UĞURLANDI!

Levent Kırca... SONSUZLUĞA UĞURLANDI!

Tedavisini gördüğü Karaciğer kanserine yenilerek yaşama veda eden usta tiyatrocu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı.

Tören istemeyen Kırca'nın cenazesi Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan öğle namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Levent Afet Yolal Camii’ne getirilen usta sanatçı Levent Kırca’nın cenazesinde taziyeleri, 6 yıldır birlikte olduğu ’son eşim’ dediği Aslı Çetiner ve çocukları ayrı ayrı kabul etti.

Levent Kırca'nın "eşim" dediği, 6 yılını birlikte geçirdiği sevgilisi Aslı Çetiner ise Kırca'nın çocukları ve Oya Başar'la biraraya gelmedi. Aile caminin bir köşesinde taziyeleri kabul ederken, Aslı Çetiner ise, arkadaşları Caroline Koç ve Ümit Nazlı Boyner ile camiinin diğer bir köşesindeydi. 

Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek, Orhan Gencebay, Uğur Dündar, İlker Başbuğ, Müjdat Gezen ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler de hazır bulundu.

Basın, iş dünyası ve siyasilerden birçok ismin katıldığı cenazede parti liderlerinden bir tek Kılıçdaroğlu vardı..

Levent Kırca'nın çocukları tabutunun başında gözyaşı döktü. Kızı Ayşe babasına son kez sarıldı

 Levent Kırca'nın çocukları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.


 

Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Oldukça bitkin görünen Başar, gözyaşlarını tutamadı. 

 
"ÖZEL BİR AKTÖRDÜ"
 
Kırca’nın sanatçı dostlarından Nilgün Belgün ise, "Çok eski bir dostumu kaybettim. Acı tatlı bir sürü günümüz geçti. Gençlik arkadaşım, diyebilirim. Oya’yla ikisi. İkisinin aşkına şahit oldum. O aşkla birlikte buralara kadar gelindiğini gördüm.
 
Benim için çok önemli bir dost. Çok önemli bir mizah ustası. Artık mizahın da tadı kalmadı ya. Önemli bir sanatçıydı, önemli bir adamdı. Zaman zaman güldüren, zaman zaman hem güldürüp hem düşündüren özel bir aktördü" dedi.
 
 
"YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEY VARDI"
 
Kırca’nın yakın dostu oyuncu Ferdi Akarnur da,"Levent’in yapacağı daha çok şey vardı. O kadar erken oldu ki bu. Hala şoktayım. anlayamıyorum. İnanmıyorum, inanamıyorum. Şurada Levent’in olduğuna inanamıyorum.
 
Bence hala yaşıyor gibi görüyorum. Çünkü tiyatroyu kurdu. Kadıköy’de bir salonu var çok güzel, orada yapacağı çok güzel şeyler vardı, düşündüğü... Levent zaten düşündüklerini hep hayata geçirmiştir. 80 senesinde biz Hodri Meydan’ı kurduğumuz zaman ’sahneye helikopteri indireceğim’ diyordu, Üç Baba Hasan’da indirdi. Çok üzgünüm" diye konuştu.
 
"HOCAMIZI KAYBETTİK"
 
Nuri Alço ise, "Bu acıların karabulut gibi üstüste gelmesi bizi derinden üzdü. İki gün önce Sırrı Elitaş’ı Tük sinemasından kaybettik. Bugün de Levent Kırca’yı hocamızı, kaybettik. Acımız çok büyük. Ondan çok büyük talebeler yetişti. Gerçekten güldüren güldürürken de düşündüren ve mesaj veren çok büyük bir üstat. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
 
ALKIŞLARLA UĞURLANDI
 
Yağmura rağmen kalabalık bir topluluğun katıldığı törenin ardından Levent Kırca’nın cenazesi alkışlar ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganlarıyla defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.
 
leventkirca_mezar.jpg

Ayşen Gruda yakın dostu Levent Kırca'nın ardından şunları söyledi; 'Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi.Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı.'

Enis Fosforoğlu: Gençlik arkadaşım benim 20’li yaşlarımın arkadaşı ilk televizyon programlarını birlikte yaptık onunla. Bizim dostluğumuz hep sürdü. Son replikleri en güzel replikleriydi bence ‘Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın ‘ ama biz Levent’siz de kaldık.

Murat Gören: Bunca yıl içerisinde verdiği ürünler sayısızca eserler ile bundan sonraki nesillerin de daha uzun yıllar tanıyacağı, seveceği ve izleyeceği bir sanatçı olarak devam edecek. Çok üzgünüz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.