Medya Sanat Enstitüsü... UYGULMALI EĞİTİMLERE BAŞLIYOR!..

Medya Sanat Enstitüsü... UYGULMALI EĞİTİMLERE BAŞLIYOR!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün desteğiyle Medya Sanat Enstitüsü açılıyor.

Gençlerin medya ve sanat alanında tecrübe kazanmasına ve yeni iş fırsatları elde etmesine destek olmayı amaçlayan enstitüye 4 Nisan’a kadar ön kayıt yaptırılabilecek.  

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve Medya Sanat Merkezi işbirliği ile hazırlanan Medya Sanat Enstitüsü belgesel, dijital medya ve senaryo okulu olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Eğitimin ücretsiz olduğu enstitüde dersler 7 Nisan’da başlayacak ve altı hafta devam edecek. Sınıflar 20 kişiden oluşacak. 

Medya Sanat Enstitüsü’nde eğitim almak isteyenler, 4 Nisan’a kadar medyasanat.org adresinden ön kayıt yaptırabilirler. Ön kayıt yaptıran adaylar arasında, 5 Nisan’da gerçekleştirilecek mülakat sonucunda, kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiş olacak.  

7 Nisan’da başlayacak dersler, cumartesi ve pazar günleri Medya Sanat Merkezi’nin Eyüp’te bulunan donanımlı sınıflarında yapılacak.

Deneyimli isimlerin eğitim vereceği enstitüde katılımcılar pratik yapma şansına da sahip olacak.

Katılımcılar sertifikalarını programın son günü olan 13 Mayıs’ta yapılacak törenle alacaklar. 

Medya Sanat Enstitüsü’nün okulları ve eğitim içerikleri şu şekilde planlanmış: Belgesel Okulu

Medya Sanat Enstitüsü Belgesel Okulu; “Her İnsan Belgeseldir” sloganından yola çıkıyor. Hayat tecrübesiyle tarihi, yaşam alışkanlığıyla coğrafyayı inşa eden insanın bir belge, belgesel ve aynı zamanda belgeselci olduğu vurgusundan hareket ediyor.

Okul, insanın gerçek hikâyelerinin belgeselini kaydetme yolunda bir eğitim planı izliyor.

Belgesel Okulu eğitimleri Ahmet Seven, Ensar Altay ve Aslıhan Eker koordinatörlüğünde gerçekleşecek. Profesyonel isimlerle atölye çalışmaları yapma fırsatı bulacak öğrenciler, eğitim sonunda beş belgesele imzalarını atmış olacak. 

Dijital Medya Okulu

Medya Sanat Enstitüsü Dijital Medya Okulu; değişen ve dijital ağırlık kazanan yeni medyanın en doğru şekilde anlaşılmasını ve faydalanılmasını hedefliyor.

Dijital habercilik, içerik oluşturma, reklam gelirleri, dijital mecraları verimli kullanma, dünyada ve ülkemizde gelinen son durum okulun içeriğinde yer alan bazı konu başlıkları.

Eğitimler, gazeteci Ersin Çelik koordinatörlüğünde ve dijital medya dünyasının uzman isimlerinin katılımıyla gerçekleşecek.  

Senaryo Okulu

Medya Sanat Enstitüsü Senaryo Okulu; ülkemiz sinema ve dizi sektörünün temel sorunu olan senaryo eksikliğini kapatma yolunda adım atıyor. Sektöre profesyonel senaristler yetiştirmeyi amaçlayan okul, uygulama ağırlıklı bir eğitim anlayışı izliyor.

Bu eğitimin sonunda öğrencilerin, senaryonun geleneksel dinamiklerini ihmal etmeden, zamanın dilinin farkında olarak özgün senaryolar üretmesi hedefleniyor.

Senarist Oktay Berber’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek derslere ünlü senaristler konuk olarak katılacak ve tecrübelerini paylaşacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.