MESAM'DAN ARİF SAĞ AÇIKLAMASI!

MESAM'DAN ARİF SAĞ AÇIKLAMASI!

MESAM'ın atanan yeni Yönetim Kurulu; eski Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağ'ın yaptığı açıklamalara karşı bir basın bildirisi yayınladı.

İşte söz konusu açıklama;

BASINA, KAMUOYUNA VE MESAM ÜYELERİNE SAYGIYLA DUYURULUR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevden alınan bazı eski MESAM Yönetim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri basın toplantısında basına, kamuoyuna ve Mesam Üyelerine gerçek dışı beyanlarda bulunmuşlardır.

Sayın Arif SAĞ ve Sayın Cahit BERKAY ‘ ın da bulunduğu basın açıklamasında, ‘’  Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı teftiş kurulu raporunun kendilerini akladığını, raporlarda herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı ‘’ belirtilerek, bilerek ve kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltmışlardır.

İddialarının tümü gerçek dışıdır. İlgili müfettiş raporlarında, kendileriyle ilgili çok sayıda USULSÜZLÜK, MEVZUATA AYKIRILIK VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA şeklinde tespit mevcuttur.

Söz konusu iş ve işlemler nedeniyle, eski yönetim kurulu üyeleri ve haysiyet kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca, kendileri MESAM Haysiyet Kuruluna sevk edilmişlerdir.

Haysiyet Kurulu , kendileriyle ilgili henüz bir karar vermemiş olmasına rağmen, SAYIN ARİF SAĞ ‘’ BİZİ GENEL KURULA ALMAYACAKLAR, DARP EDECEKLER ‘’ şeklinde talihsiz, önyargılı, provokatif bir açıklama yapmıştır.

Geçici MESAM Yönetim Kurulunun, hukuk dışı ve mevzuata aykırı hiçbir iş ve işlem içinde olması mümkün değildir. Mesam Haysiyet Kurulu, Bakanlık tarafından atanmış, bağımsız ve tarafsız bir kuruldur. Kararlarını, kendilerinin özgür iradeleriyle almaktadırlar.  Teftiş Kurulu raporlarında geçen ‘’ Arif SAĞ ve grubu ile Mesam  Haysiyet Kurulu, işbirliği yaparak muhalif üyeleri ihraç etmişlerdir ‘’  tarzında uygulamalar, MESAM ‘ı küçük düşürmüş olup, bu tarz uygulamalara bir daha asla izin verilmeyecektir.

Ayrıca, 31 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek MESAM Genel Kurulunu provoke etmek, olay çıkartmak suretiyle genel kurulu ertelemeye çalışmak, üyeleri korku ve paniğe sevk etmek için bir takım hazırlıklar yapıldığı şeklinde duyumlar almaktayız.

Bilinmesini isteriz ki, genel kurul huzurunu bozacak ve MESAM’ ın kurumsal kimliğine zarar verecek eylem ve davranışlarda bulunanlarla ilgili her türlü tedbir alınmış olup, herhangi bir karışıklığa kesinlikle izin verilmeyecektir. Adı ve  ünvanı ne olursa olsun, bu tarz eylemlerde bulunacak kişilerle ilgili gerekli her türlü hukuki ve idari işlem yapılacaktır.

Öte yandan, görevden alınan eski MESAM yönetim kurulunun yanlış bilgilendirmesi sonucu , bir siyasi partimizin genel başkan yardımcısı ( CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ )  MESAM ‘ ı ve yönetimini hedef alan gerçek dışı açıklamalarda bulunmaktadır.

MESAM, siyaset dışı bir kurumdur. Her siyasi görüşten üyesi bulunmaktadır.  CHP Milletvekilleri arasında, MESAM üyeleri de bulunmaktadır. Önyargılı davranmak, gerçek dışı beyanlarda bulunmak yerine, üyesi oldukları kuruma gelip başta inceleme raporları olmak üzere, yaşananları belge ve kanıtlarıyla incelemelerini arzu ederiz.

MESAM, binlerce eser sahibi sanatçının telif kurumudur. Eser sahipleri, yaşanan bu tatsızlıkların ardından , bir daha asla entrika, ayak oyunları ve algı operasyonları ile kuruma siyaset sokulmasına, ayrımcılık yapılmasına  izin vermeyecektir.

Saygılarımızla

MESAM YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.