MOİ Sahne... "FOSFORLU CEVRİYE" İLE SEZONA "MERHABA" !..

MOİ Sahne... "FOSFORLU CEVRİYE" İLE SEZONA "MERHABA" !..

İstanbul’un en yeni sanat platformu MOİ Sahne, yeni sezona yılın parlayan müzikali Fosforlu ile başladı. Tiyatrokare tarafından sahnelenen ve büyük ilgi gören “Fosforlu” müzikalinin galası 21 Kasım Cumartesi günü MOİ Sahne’de gerçekleşti.

Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriye” romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan müzikal, eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsünü anlatıyor.   Baş rollerini Ayça Varlıer ve Fatih Sönmez’in paylaştığı oyunun yönetmenliğini ise Serkan Üstüner yapıyor. Pınar Yıldırım, Mert Carim, Ece Duran, Cem Güler, müzikalin farklı karakterlerini canlandırıyor. Ayça Varlıer, müzikalde başrolünün yanı sıra, “Suat Derviş” olarak Fosforlu’nun öyküsünü anlatan yazarı da oynuyor.

Eylem Pelit’in bestelediği ve müzik direktörü olarak görev aldığı oyunun koreografisi Candan Baş’a, oyunun dramaturjisi ise Cevdet Canver’e ait. Oyunun dekor tasarım ve kostümleri ise Aslı Varlıer Pelit hazırladı.

Ekim ayında izleyicilerle buluşan ve büyük ses getiren “Fosforlu” müzikali’nin gala gösterisine birçok ünlü Tamer Levent, Levent Özdilek, Suna Keskin, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Osman Çetintaş,Umut Demirdelen,Oya İnci,Sema Çeyrekbaşı,Pelin Ermiş, Şaylan Akmen, Günnur Çaras, Leyla Üstel, Berke Hürcan, Can Törtop, Engin Uludağ,Doğu Perinçek Aziz Torun, Can Sezen, Ebru Saçar, Dilek Türker, Bülent Çarıkçı, Serap Aksoy, Özge Özberk, Serpil Tamur, Halim Ercan katıldı. 700 kişinin katıldığı davette “Fosforlu” müzikalinin seyirciler tarafında çok beğenildi, ayakta dakikalarca alkış aldı.

710 kişilik kapasitesi ve görsel sanat performanslarına uygun teknik alt yapısı ile Türkiye’nin ilk dört sahnesinden biri olarak dikkat çeken MOİ Sahne’de gerçekleşen Forsforlu Galasında Ayça Varlıer  oyunun sonunda alkışlarla yazar Suat Derviş’in kadın yazar olarak çok önemli bir yazar olduğunun altını çizdi.

İstanbul ve Mahalle kültürünü en iyi anlatan yazarlardan biri olan  Suat Derviş, 1930’lu yıllardan beri romanlarında “kadın” temasını işlemiş olup, kitapları günümüzde birçok tiyatro ve sinemaya uyarlanmıştır.

Fosforlu oyunu Zorlu PSM: 25 Kasım, 3 aralık, 4 aralık, Kadıköy halk Eğitim: 5 aralık

Kozyatağı Kültür Merkezi: 7 Ocak, Kenter Tiyatrosu: 29 kasım, 13 Aralık, 27 aralık, 3, 17, 31 Ocak 15.30, 2 Ocak 20.30, Ankara Şinasi Sahnesi: 15 Aralık, 18, 19 Aralık da seyirciyle buluşmaya devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.