Müge Anlı... OKUMA YAZMA KAMPANYASINA ZİRVEDEN DESTEK!

Müge Anlı... OKUMA YAZMA KAMPANYASINA ZİRVEDEN DESTEK!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ünlü sunucu Müge Anlı'nın programına katılıp okuma yazma seferberliği başlattı.

 

Seferberlik için talimat verdiğini duyuran Erdoğan, "Böyle bir kampanya olur da bizim buna destek vermememiz düşünülebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımıza bu kampanyayla ilgili talimatları verdik.

 

İmkanlarımızı da seferber ettik.'Biz de bu seferberlikte varız' diyoruz" ifadesini kullandı.

Ünlü sunucu Müge Anlı  ATV'de yayımlanan programına konuk olan Sevim Gürçay isimli kadının okuma yazma bilmediğini öğrenmesinin ardından harekete geçmiş ve okuma yazma seferberliği başlatılması için çağrı yapmıştı.

Anlı'nın programında bu subah  Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan sürprizi yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Müge  Anlı ile Tatlı Sert programına Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nden video  konferans aracılığıyla katıldı.

 Anlı'nın öncülük yaptığı okuma yazma seferberliğini canlı yayında  başlatan Erdoğan, Anlı'nın okuma yazma seferberliği konusundaki gayretlerini en  başından beri yakından takip ettiğini belirtti.

Erdoğan, "Böyle bir kampanya olur  da bizim buna destek vermememiz düşünülebilir mi? Milli Eğitim Bakanlığımız başta  olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımıza bu kampanyayla ilgili talimatları verdik.

 İmkanlarımızı da seferber ettik. Biz de bu seferberlikte varız diyoruz." dedi.

DESTEK ÇAĞRISI YAPTI 

Milletten destek beklediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu tür kampanyalarımızla eğitim öğretim konusundaki eksiklerimizi  önemli ölçüde giderdiğimizi düşünüyorum.

Geçmişte çok yüksek oranlarda olan okuma  yazma bilmeme düzeyini sıfıra indirene kadar bu çabalarımızı sürdüreceğiz.

 Aslında 2003 yılında eşimle birlikte Şanlıurfa'da başlattığımız 'Haydi Kızlar  Okula' kampanyasıyla bir adım atmıştık. Bu adım gerçekten meyvelerini verdi,  veriyor."

Ekranda okuma yazma seferberliği konusundaki davete icabet eden  vatandaşları görünce heyecanının arttığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan,  milletin okuma yazma kampanyaları konusundaki hassasiyetini bildiklerini, bu  kampanyaya da her türlü desteğin verileceğine inandığını söyledi. 

Türk halkının okumaya, yazmaya ne kadar hasret olduğunu programda  bizzat dinlediklerini belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımız, taleplerini Milli  Eğitim Bakanlığımıza, valiliklerimize, kaymakamlarımıza, muhtarlıklarımıza  iletebilirler.

Kurumlarımız, bu talepler doğrultusunda gerekli hazırlıkları ve  planlamayı yapıp kampanyaya dahil olacaklardır.

Bizim için en büyük mükafat, bu  tür kampanyalarla okuma yazma öğrenmesine vesile olduğumuz her bir vatandaşımızın  sevincine ortak olmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.