Mustafa Sağyaşar... SAYGI KONSERİ!

Mustafa Sağyaşar... SAYGI KONSERİ!

Türk Sanat Müziği'nin en güçlü yorumcularından Mustafa Sağyaşar' ın yorumuyla hafızalara ve gönüllere yer etmiş eserlerin günümüzün ses sanatkarları tarafından seslendirileceği özel bir konser düzenlendi.

Solistler:  ZEKAİ TUNCA

                 NURDAN TORUN

                 YONCA LODİ

                 BEKİR ÜNLÜATAER

 

Türk Sanat Müziği'nin en güçlü yorumcularından Mustafa Sağyaşar' ın yorumuyla hafızalara ve gönüllere yer etmiş eserlerin günümüzün değerli ses sanatkarları tarafından seslendirileceği bu özel konserde Sağyaşar'ın geçmişten günümüze hayat hikayesi de barkovizyon eşliğinde gösterilecektir. Geceye sesleriyle ve yetkin yorumlarıyla renk katacak sanatçılar Zekai Tunca, Nurdan Torun, Yonca Lodi ve Bekir Ünlüataer. 

 Zeytin Gözlüm, Karam, Üzgünüm Leyla, Yaşamak Yalan Belki gibi onlarca nadide eserle kulaklarımızda olan bu özel ses için düzenlenecek konser 14 Ocak da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda saat 20:00 de başlayacak. Müzikseverler konser biletlerine Biletix den ulaşabilirler.

Mustafa Sağyaşar

25 Aralık 1932 yılında Adana’da doğmuştur. Türk sanat müziği sanatçısı ve koro şefidir. Müziğe profesyonel olarak 1951 yılında Ankara Radyosu'nda başladı. Bugüne kadar 125 küçük 45'lik plak, 10 taş plak, 10 uzun çalar yaptı. 400'ü aşkın parça yorumlamış olup TRT repertuvarında iki de bestesi bulunmaktadır.

Ayşe, Cemil ve Burak adlarında üç çocuk sahibidir. 62 yıldır müzik hayatına aralıksız devam eden Mustafa Sağyaşar hâlen Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanlığını, Kız Kulesi TSM Korosu ve İstanbul Tapu Kadastrolular TSM Korosu şefliğini yürüterek hizmete devam etmektedir. 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum