Nilüfer Kadın Korosu... İTALYANLARA KINA YAKTILAR!..

Nilüfer Kadın Korosu... İTALYANLARA KINA YAKTILAR!..

Sosyal sorumluluk projelerine destek amaçlı verdiği konserlerle yurt içinde haklı bir yer edinen Nilüfer Kadın Korosu, ününü yurt dışına taşıyor.

Şef. Dr. Aysel Gürel yönetiminde Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Holllanda'da konserler veren Nilüfer Kadın Korosu, bu kez Roma Frosinone Devlet Konservatuvarı'nın davetlisi olarak İtalya'daydı.

Frosinone Devlet Konservatuvarı Oditoryumundaki konser öncesi konuklara Türk kahvesi ve Türk geleneksel lezzetlerinden ikramlarda bulunan, Türk motiflerinden hediyelikler dağıtan koro, kına gecesi geleneğini canlandırdı.

Frosinone Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği Kına Gecesi'nin geleneksel yapısını ve Türk kültüründeki yerini anlatan Şef Dr. Aysel Gürel'e, Yiğit Şenyüz tercümanlık yaptı. Koro Anadolu'nun dört bir köşesinden türkülerle İtalyanlara Kına Gecesi'ni yaşattı.

niluferkoro_kina.jpg

KINA GECESİ, GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Konserin finalinde ise renkli görüntüler vardı. Müziğin ritmine kendini kaptıran İtalyan izleyiciler, kendilerini podyumda buldu. "Kına Gecesi" bir sahne performansı olmaktan çıktı, gerçeğe dönüştü, canlı canlı yaşandı.

Koristlerle birlikte bir yandan halay çeken, bir yandan Çiftetelli'ye eşlik eden İtalyanlara Şef Dr. Aysel Gürel tek tek kına yaktı...

REKTÖR'DEN TEŞEKKÜR

Frosinone Devlet Konservatuvarı Rektörü Alberto Giraldi, "Çok güzel bir gece oldu, çok teşekkür ediyoruz. İnsanlık için çok güzel bir sunum yaptınız.

Müziğin evrensel olup, ruhumuzun farklı yerlerine dokunduğunu bir kez daha hatırlattınız" diye konuştu.

Şef Dr. Aysel Gürel de yaptığı değerlendirmede "Ülkeler arasında bir kültür birliği bir kardeşlik gerçekleşti bu akşam.

Bu sahnede,  geleneksel Türk kına gecesini canlandırdık. Hep birlikte oynamamız, halay çekmemiz, daha da önemlisi İtalyanlara kına yakmamız onlara çok ilginç geldi, çok mutlu oldular.

Bursa Nilüfer Kadın Korosu olarak ülkemizi tanıtma adına böyle bir kültür hizmeti verdiğimiz için çok mutluyuz. Bundan sonra dünyanın çeşitli ülkelerinden aldığımız davetleri değerlendirerek Türk kültürünü, Türk kadınını tanıtma gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.