"Ölü Kuşlar"... SOSYAL İÇERİKLİ GÜLDÜRÜ!

"Ölü Kuşlar"... SOSYAL İÇERİKLİ GÜLDÜRÜ!

Şeref Çetin'in yazıp yönettiği,kadın erkek ilişkilerinde ki çelişki ve çatışmalarını aile içi demokrasiyi sosyal etkileşimleri bireylerin üzerinde ki toplumsal baskıları ele alan "Ölü Kuşlar" isimli oyun tiyatro severlerle buluşuyor.

İşte oyunu yazan ve yöneten Şeref Çetin'in kaleminden oyunun biyografisi...

“Ölü Kuşlar “ sosyal içerikli bir güldürüdür. “Ölü Kuşlar” oyunumuzun öyküsü çok yalındır. Bir sağlık merkezinde tedavi görürken HIV ‘e yakalanan Armin ‘in bilmeyerek bunu Hazara bulaştırmasıyla hayatları tamamen değişir ve bundan sonra ki  aşama da kurtulma değil ölümle çözüm bulma yollarına giderler.

Oyunun her sahnesinde bir ironi  oluşur böylelikle kadın erkek ilişkilerinde ki çelişki ve çatışmalarını aile içi demokrasiyi sosyal etkileşimleri bireylerin üzerinde ki toplumsal baskıları bir aşk senfonisiyle muhteşem anaforlara dönüştürmekle “Ölü Kuşlar” oyunun içerdiği beşeri deneyleri Şeref Çetin ‘in yazım üslubuyla derinlik ve genişlik açısından çok güçlü bir şekilde işlenir.

Sistemle bir derdi olmayan var mıdır bilmiyorum ama ben “Ölü kuşlar” oyunun da sistemin birey üzerinde ki ağır baskısını yaşama dürtüsünün diri güzelliğini çelişkiler ve çatışkılar üzerine sağlam oturmuş bir denklem oluşturdum.

“Ölü Kuşlar” oyununu izleyen herkes sanırım benzer duyguları kendilerin de bulacak. Hüznü gülmeceye dönüştüren “Ölü Kuşlar” oyunu kolay bir olay örgüsüne sahip görünmemekle birlikte aslında bir o kadar anlaşılır ve yalın.

Diyalogların derinlemesine inildiğinde bireylerin çelişkilerde kendinin dışında bir kişilik çatışmasını gözler önüne sermekte.

Aşk sınıflar üstü bir olgu ve sevişmek sınıf farkını ortadan kaldıra bilen tek eylemdir. “Ölü Kuşlar” insan vicdanının ikilemi hayal gücünü özenli bir dilde işlemektedir.

“Ölü Kuşları” Yazıp yöneten Şeref Çetin Oyunculuklarını Esin Yüksel Şeref Çetin  Işık Ses Sahne Tasarımını Şenol Akpınar Proje Asistanlığını Burçak Seda Altay üstlenmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.