Sertab Erener... "ATEŞİ SÖNMEYEN ŞÖMİNE GİBİYİM"

Sertab Erener... "ATEŞİ SÖNMEYEN ŞÖMİNE GİBİYİM"

Güçlü yorumu ile Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden Sertab Erener, kariyerinde 25’inci yılını kutladığı 2017’de birçok önemli projeyi gün yüzüne çıkartacak. Erener, konuk olduğu Noktalı Virgül programında Yekta Kopan’a samimi açıklamalarda bulundu.

Türk pop müziğinin usta ismi Sertab Erener, YouTube üzerinden yayın yapan Allianz Motto Müzik kanalında Yekta Kopan’ın "Noktalı Virgül" programına konuk oldu.

Bu yıl sanat hayatında 25’inci yılını kutlayan Erener, “Sertab’la Oda Müziği” konserleri, üzerinde çalıştığı kitap ve solisti olduğu Mass-Luck grubunun yurtdışı planlarını anlatırken, “best of albüm” ve müzikal projesi hazırlıklarının da müjdesini verdi.

Erener ayrıca, genç jenerasyondan çok iyi sesi olan, ancak tanınmayan şarkıcıları da YouTube üzerinden araştırdığını ve önümüzdeki günlerde onlarla tek tek buluşarak birlikte çalışmalar yapacağını açıkladı.

Güçlü yorumu ile Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden Sertab Erener, kariyerinde 25’inci yılını kutladığı 2017’de birçok önemli projeyi gün yüzüne çıkartacak. Erener, konuk olduğu Noktalı Virgül programında Yekta Kopan’a samimi açıklamalarda bulundu.

Mass-Luck Grubu ile İngilizce albümün kayıtlarına başlayacağız.

Sertab Erener, eşi Emre Kula ve müzisyen arkadaşlarıyla kurduğu, aynı zamanda da vokalistliğini yaptığı “Mass-Luck grubuyla 15 İngilizce şarkıdan oluşan bir repertuvar hazırladıklarını anlattı.

Dünyanın en büyük prodüktörleri ile yazışıp çok güzel yorumlar aldıklarını belirten sanatçı, üç yıldır Grammy’e aday olan bir grubun prodüktörü ile çalışacaklarını ve 2017 yılı içinde Amerika’ya giderek stüdyo kayıtlarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Eurovision sonrası İngilizce albüm hataydı.

“Şimdiki aklımla Eurovision sonrası yaptığım İngilizce albümü hayatta yapmazdım” diyen sanatçı, çalışmayla ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “Hazır değilmişim, içerik hatası vardı, şimdi olsa bambaşka bir albüm yapardım.”

“Ateşi sönmeyen bir şömine gibiyim, ama bir kere söndü sandım”

Hastalandığı dönemle ilgili de konuşan usta yorumcu, “Ölümle yüz yüze geldiğinde insan çok korkuyor. Aslında ateşi sönmeyen bir şömine gibiyim, savaşçıyım.

Ama bir kere bitti dediğim bir an oldu, "Sakin Ol" albümünün tam ortasıydı ve o zaman ateş söndü sandım” dedi. Nil Karaibrahimgil’in önerisi üzerine bir kitap yazmaya başladığını da açıklayan Erener, kitapta anılarının yanı sıra bugüne kadar yaşadıklarının kendisini nasıl şekillendirdiğini, çıkarttığı dersleri ve tecrübelerini aktaracak.

“Popun bazı şarkıları fast-food gibi”

Erener, günümüz pop müziği ile ilgili de yorumlarda bulundu: “Pop müziğin içinde anılarak bir yere geldim. Fakat şu an duyduğumuz popun içinde olmaktan rahatsızlık duyuyorum.

Popun bazı şarkıları “fastfood” gibi. Yediğinde bitiyor ve tadı kalmıyor. Tadı kalacak yolu arıyorum ben. Daha çok klasikleşmekle ilgili çaba harcıyorum.30-40 yıl sonra da insanların kalbinde yer etsin istiyorum” dedi.

2017’de “best of albüm" geliyor

Müzik kariyerinde biriktirdiği şarkılardan yaptığı seçkiyi akustik olarak seslendirdiği “Sertab’ın Oda Müziği” projesi konserlerinin devam ettiğini belirten sanatçı, "best of albüm" çalışmasının da müjdesini verdi.

Sezen Aksu, Göksel, Levent Yüksel, Nil Karaibrahimgil, Fatma Turgut ve Emre Altuğ gibi kariyerinde birlikte yürüdüğü müzisyen arkadaşlarıyla düetler yapacağı albümde “Sertab’ın Oda Müziği” projesi için yorumlanan şarkılardan da seçmeler olacak.

Yeni sesleri YouTube üzerinden araştırıyorum.

Sertab Erener bir müjdeyi de gençlere verdi. Bugüne kadar genç kuşak sanatçılardan Evrencan Gündüz ve Ekin Beril ile sosyal medya üzerinden düetler yaptığını hatırlatan sanatçı; “Genç jenerasyondan çok iyi sesi olan, ancak tanınmayan şarkıcılar var.

Bu şarkıcıları YouTube üzerinden araştırarak kendime bir liste yaptım. Önümüzdeki günlerde onlarla tek tek buluşarak birlikte çalışmalar yapmak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.