Tolga Gülen... ZEKİ MÜREN İLE ACAPELLA DÜET YAPTI

Tolga Gülen... ZEKİ MÜREN İLE ACAPELLA DÜET YAPTI

Müzisyen Tolga Gülen, 20 ölüm yıldönümü anısına, Zeki Müren'in radyoda herhangi bir enstrüman eşliği olmadan seslendirdiği "Gündüzüm seninle, Gecem seninle" şarkısına acapella eşlik düzenleyip kaydını yaptı.

O, kimine göre Türk Sanat Müziğinin en güçlü sesi kimine göre yorumcu kimine göre filmleri ile artist, kimine göreyse duyduğu zaman geçmişini andığı bir tür zaman makinesi...

"Sanat Güneşi"miz aramızdan ayrılalı tam 20 yıl oldu... Nazım'ın söylediği gibi; O gittiğinden beri yirmi kere döndü dünya güneşin etrafında.

Ona sorarsak mikroskobik bir zaman. Bizim için ise onsuz geçen yirmi koca yıl...

Tolga Gülen, Zeki Müren'in vefatının 20 yılında Türkiye'de daha önce hiç denenmemiş bir yapıma imza atarak bu eşsiz sesi anmak istedi.

Zeki Müren'in radyoda herhangi bir enstrüman eşliği olmadan seslendirdiği Beste ve Güftesi Suat Sayın'a ait olan "Gündüzüm seninle, Gecem seninle" şarkısına acapella eşlik düzenleyip kaydını yapan Tolga Gülen, Zeki Müren'in sesi ve eşsiz yorumunu bugüne kadar hiç yapılmamış bir düet haline getirdi.

Yapım sürecinde; Zeki Müren'in ses kaydı stüdyo ortamında temizlenerek belli bölümleri ritim üstüne oturtuldu ve bu ses kaydı üzerine video çekimleri yapılarak yapım, hem ses hem görsel olarak tamamlandı.

"Solopella" adı altında kırktan fazla acapella yapımını YouTube kanalı üzerinden  yayınlayan Tolga Gülen bugüne kadar bir çok Türk Sanat Müziği eserini acapella seslendirmişti.

Bu eserler arasında Kimseye Etmem Şikayet; Ağlarım Ben Halime, Senede Bir Gün, Mihrabım Diyerek, Şehnaz Longa, Dök Zülfünü Meydana Gel, Ey Büt-i Nev Eda, O Ağacın Altı ve Gönül Penceresinden şarkıları örnek verilebili

Başarılı müzisyen Tolga Gülen halen Solopella projesi adıyla; düzenlemesi, kaydı, video çekim ve montajı dahil olmak üzere tek başına yapımlar üretmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum