Tuğrul Şan... CEMAL REŞİT REY'DE TÜRKÜ RÜZGARI!..

Tuğrul Şan... CEMAL REŞİT REY'DE TÜRKÜ RÜZGARI!..

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu kez Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Tuğrul Şan’ı sahnesinde konuk edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), yeni sezonda yeni konuklarıyla devam eden “İstanbulda Pazar Konserleri” programıyla sanatseverlere müzik ziyafeti sunuyor.  

“İstanbul’da Pazar Konserleri”nin aralık ayı ilk konuğu, yurt içinde verdiği konserlerinin yanı sıra Amerika, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, İsveç ve Kıbrıs başta olmak üzere pek çok ülkede gerçekleştirdiği programlarla halk müziğimizin tanıtımına katkı sağlayan Tuğrul Şan olacak.

Uzun yıllar sürdürdüğü radyo programcılığı döneminde; “Varıp Neylemeli Sılayı Gayrı”, “Sunayı da Deli Gönül Sunayı”, “Ey Hamamcı Bu Hamama Güzellerden Kim Gelir”, “Bir Yiğit Gurbete Gitse”, “Mevlâm Birçok Dert Vermiş”, “Ahu Gözlüm Tut Elimden” ve “Ağasar’ın Balını / Oy Asiye” gibi bir çok türküyü ilk defa yorumlayarak dinleyicilere ulaştıran Şan, 10 Aralık Pazar günü CRR sahnesinde sevenleriyle bir araya gelecek.

Sanatseverlere Türk Halk Müziği resitali sunacak olan sanatçı konserde; “Tutam Yar Elinden Tutam”, “Gönül Vurgun Yedi Perişan Hâlim”, “Mevlâm Birçok Dert Vermiş”, “İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım”, “Aşkın Beni Deleyledi”, “Şu Garip Halimden Bilen İşveli Nazlım / Neredesin Sen”, “Nar Ağacı Narsız Olur mu” ve “Sevda Olmasaydı da Gönüle Dolmasaydı” adlı eserler başta olmak üzere sevilen birçok türküyü seslendirecek.

Bir adet 45’liği, bir adet uzunçaları, üç adet kaset çalışması ve dört adet sinema filmi bulunan Tuğrul Şan, 14.00’te sahnede olacak.

Tuğrul Şan, güçlü sahne performansı ve seçkin repertuvarıyla müzikseverlere güzel bir pazar günü yaşatacak.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.