ÜNLÜLER DEMOKRASİ İÇİN SANDIK BAŞINDA!

ÜNLÜLER DEMOKRASİ İÇİN SANDIK BAŞINDA!

Cumhuriyet tarihimizin yedinci referandumunda oylamaya sunulan Anayasa değişikliği paketine, ünlü isimler oylarıyla katıldılar.

Oldukça sinirli olduğu gözlenen Yılmaz, basın mensuplarına “Müsaade eder misiniz?” diyerek tepki gösterdi.  

Cem Yılmaz oy kullanmaya elektirikli bisikletle geldi

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, oyunu kullanmak için elektrikli bisikletiyle Lütfi Banat İlkokuluna geldi. Sabah saat 10.00 sıralarında okula gelen Yılmaz, 1220 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oldukça sinirli olduğu gözlenen Cem Yılmaz, basın mensuplarına “Müsaade eder misisiniz?” şeklinde tepki gösterdi. Oyunu kullanan ünlü komedyen, sandık görevlilerine kolay gelsin dileklerinde bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Yılmaz, elektrikli bisikletine binerek okuldan ayrıldı.

Bir çok ünlü isim gibi usta sanatçı Salih Kalyon’da Bodrum’da oy kullandı. Torba Mahallesi’nde kayıtlı olan Kalyon, 84 yaşındaki felçli kayınvalidesi Sevinç Arıkan’ı ambulansla getirerek oy kullandırdı. Sandık başkanı ambulans içine gelerek hasta yatağındaki yaşlı kadına oyunu kullandırdı.


Oy kullanmaya ambulansla geldi
Ünlü oyuncu Salih Kalyon, kayınvalidesinin hasta yatağında olsa da oy kullanmak istediğini ifade ederek, “Kayınvalidemizi getirdik, vatandaşlık görevimiz. Hasta yatağında da olsa bir oy bir oydur. Bizde ona destek veriyoruz, yardımcı oluyoruz onun için ambulansla getirdik kendisini” şeklinde konuştu. 

Referandumda Nusret tarzı oy kullanma
Yayımladığı videolarla sosyal medyada ün kazanan ve İnstagram’da 6 milyona yakın takipçisi olan Nusret Gökçe oyunu oyunu kullandıktan sonra  yayınladığı fotoğrafı ile yine ilgi çekmeyi başardı.

Sandık görevlilerinin şaşkın bakışları arasında oyunu sosyal medyada bilindiği tarzda (et tuzlama) atan Nusret Gökçe’ye yüzlerce yorum yapıldı.

fatmagirik_oy.jpg

Yürüyemez hale gelince kalçasından ameliyat olan Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Fatma Girik, taburcu olduktan sonra evinde düştü ve kalçasına takılan protezi kırdı.

İkinci kez ameliyat olan Fatma Girik 6 ay İstanbul’da kaldıktan sonra oy kullanmak için ilk uçakla Bodrum’a geldi.

Torba Mahallesi'nde 1251 nolu sandıkta oy kullanan Fatma Girik’in güçlükle yürüdüğü gözlendi. Girik’in annesi 94 yaşındaki Münevver Girik de oy kullandı.

Ünlü oyuncu Fatma Girik hasta yatağından kalkıp oy kullandı

Rahatsızlığı hakkında bilgi veren Girik, "Bir hafta içerisinde iki kez ameliyat oldum. Kalçada kireçlenme olmuş onu temizlettim. Çıktığımda sapasağlamdım. Eve gittim yürümeye başladım, evde ayağım bir kayınca kalçadan ayağıma kadar büyük bir sıkıntı yaşadım.

İki kere ameliyat üst üste ondan sonra koştura koştura geldik oyumuzu kullanacağız. Hemen kalktık geldik. Annem de hasta ben de hastayım ama geldik oyumuzu kullanmaya" dedi.
 

Fatma Girik, oyunu kullandıktan sonra Torba Mezarlığına giderek hayat arkadaşı Memduh Ün'ün mezarını ziyaret etti. Elleriyle Ün’ün mezarını sulayan Girik, dua ettikten sonra mezarlıktan ayrıldı.

Ünlü sanatçı Hülya Avşar, oyunu Sarıyer Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde kullandı.

hulyaavsar_oy.jpg

Oyunu kullanmak için 1035 nolu sandığa gelen Avşar bir süre sandık yetkilileriyle sohbet ettikten sonra oy pusulası ve zarfıyla kabine girerek seçimini yaptı.

 “Hepimiz için iyisi olsun inşallah diyerek” oy pusulasını sandığa atan ünlü sanatçı daha sonra salondan çıktı.

Avşar’a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların ilgisini geri çevirmeyen Hülya Avşar fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

“SU AKAR YOLUNU BULUR”

Oyunu kullandıktan sonra tarihi seçim ile ilgili düşüncelerini aktaran Avşar açıklamasında, “Hepimiz için iyi olsun diyorum. Zaten su akar yolunu bulur her şekilde.

Aklıma Erkan Yolaç’ın yarışması geldi. O iki kelimeyi söylemeyeceksin diye” ifadelerini kullandı.

Seçmen Bilgi Kağıdı ve kimliği ile saat 09.00’da sandığa gelen Tarkan, çevredekilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

tarkan_oy.jpg

  Tarkan seçmen bilgi sağıdı ile gazetecilere poz verdi. Seçmenlerle birlikte sıraya giren Tarkan, sırası geldiğinde 1249 numaralı sandıkta oyunu kullandı.  Tarkan oyunu attıktan sonra sandığın başında "Hayırlısı Olsun" dedi.

Çıkışta çevredekiler Tarkan ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Tarkan, fotoğraf isteklerini geri çevirmedi. Tarkan, gazetecilerin soruları üzerine, "Bir vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Oyumu verdim. Gidiyorum" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel, oylarını birlikte gittikleri okulda kullandı.

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel oyunu kullandı
Şu sıralar Vatanım Sensin dizisinde rol alan Halit Ergenç, anayasa değişikliği referandumunda oyunu kullanmak için eşi Bergüzar Korel ile birlikte Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti.
Oy verme işlemi sonrasında Bergüzar Korel, mühürü unutunca görevliler tarafından uyarıldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.