Yeşim Karabacak... DÜNYADA BİR İLK, KLİBİNDE İŞARET DİLİ KULLANDI!

Yeşim Karabacak... DÜNYADA BİR İLK, KLİBİNDE İŞARET DİLİ KULLANDI!

Türk müzik piyasasının yepyeni isimi Pelin Elitez, kariyerinin ilk albümü olan “Mesele Aşk” ile Mart 2015'de dinleyiciler ile buluştu.

Prodüktörlüğünü Ufuk Yıldırım ’ın üstlendiği Pelin Elitez’in ilk albümünde 6 yeni şarkı ve 1 remix bulunuyor.  “Mesele Aşk” albümünde Hakan Altun, Deniz Seki ,Yıldız Tilbe, Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım gibi sektörün duayen söz yazarı ve bestecilerinin şarkılarına yer verenPelin Elitez, yorumculuğu ile göz dolduruyor.

İŞİTME ENGELİLER İÇİN İŞARET DİLİ KULLANDI.

DÜNYA'DA DA BİR İLK...

Pelin Elitez, ilk albümünden müzikseverlerle tanışma şarkısı olan, sözleri Ercan Saatçi’ye müzik ve düzenlemesi ise Ufuk Yıldırım’a ait olan “Mesele Aşk” için Antalya’da Majesty otelde kamera karşısına geçti.

Yönetmenliğini Ufuk Yıldırım’ın üstlendiği klibin en dikkat çekici tarafı Pelin Elitez’in gönüllü üyesi olduğu Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği'nde 15 gün boyunca şarkı sözlerinin işaret dili sembollerinin eğitimini alması ve şarkısına yorumlaması oldu. İşitme Engelliler için bu yöntemi de video klibine adapte eden genç sanatçı "Engeller beynimizde, biz istedikten sonra iletişim için her zaman çözüm var. " diyerek konuya dikkat çekti.

Dünya'da da işaret dili kullanılan örnekleri arasında TV'de yayına giren ilk video klip olma özelliğini taşıyan "Mesele Aşk" 14 Nisan'dan itibaren yayında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.