Özel Haber / 13. Taşkent Uluslararası Film Festivali... TÜRK FİLM GÜNLERİ'NE YOĞUN İLGİ!

Özel Haber / 13. Taşkent Uluslararası Film Festivali... TÜRK FİLM GÜNLERİ'NE YOĞUN İLGİ!

Özbekistan'da gerçekleştirilen İpek Yolu İncisi 13. Taşkent Uluslararası Film Festivali kapsamında Türk Film Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Özbekistan'da İpek Yolu İncisi 13. Taşkent Uluslararası Film Festivali kapsamında Türk Film Günleri etkinliğinin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan Taşkent Film Festivali'ne ilk defa  katıldığını belirterek, "Taşkent Film Festivali, benim çocukluğumdan hatırladığım bir festival.

Türk sinema endüstrisi buraya gelmek için can atardı.

Bütün ünlü oyuncular, yönetmenler her sene buraya gelir, buranın haberleriyle dolar taşardı medya, çok iyi hatırlıyorum.

Umarım, bu yeniden başlangıç hayırlı olur ve tekrar o eski görkemli günlerine döner." dedi.

Açılış törenine Nuri Bilge Ceylan, Reis Çelik, Mahmut Fazıl Coşkun, Ercan Kesal, Oktay Kaynarca, Melisa Aslı Pamuk, Erkan Petekkaya, Nazan Kesal, Filiz Ahmet, Selim Bayraktar, Özcan Deniz, Erkan Kolçak Köstendil ve Dilan Çiçek Deniz'in de aralarında bulunduğu Türk yönetmen ve oyuncular katıldı. 

Açılış töreninde aynı zamanda festivalde de yarışacak olan "Mavzer" filminin gösterisi yapıldı.

3 Ekim'de kapanış töreninin yapılacağı ve sonuçların açıklanacağı festivalde gösterilecek 11 Türk filmi ise şöyle:

"Af-Yönetmen Cem Özay, Ahlat Ağacı-Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Anons-Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Bağlılık Aslı-Yönetmen Semih Kaplanoğlu, Flash Bellek-Yönetmen Derviş Zaim, Japonya'da Türk İzleri- Yönetmen Umut Mete Soydan, Kapan-Yönetmen Seyid Çolak, Mavzer-Yönetmen Fatih Özcan, Nasipse Adayız-Yönetmen Ercan Kesal, Omar ve Biz-Yönetmen Mehmet Bahadır ve Maryna Gorbach Er, Ölü Ekmeği-Yönetmen Reis Çelik."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.