19. Geleceğin Sineması Yarışması.... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

19. Geleceğin Sineması Yarışması.... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığı ve iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri amacıyla farkındalık yaratan “19. Geleceğin Sineması Yarışması”nda ana jürinin kararı sonucu kazanan isimler İstanbul Sinema Müzesi & Atlas Sineması 1948’de gerçekleştirilen ödül töreninde belli oldu.

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’ın danışmanlığı ve iş birliğiyle bu yıl 19. kez düzenlenen Geleceğin Sineması yarışmasında kazanan isimler ödül töreniyle açıklandı.

Atlas Sineması’nda gerçekleşen ödül töreni davetlilerin ve basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin sunuculuğunu oyuncu Zeynep Tuğçe Bayat üstlendi.

Kazanan isimlerin açıklandığı ödül töreninin açılış konuşmasını TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan yaptı.

19. Geleceğin Sineması yarışması ile gençlerin hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü söyleyen Okan, ödül törenine katılım gösteren tüm konuklara teşekkür etti.

Geleceğin Sineması yarışmasının vakfın en önemli projeleri arasında olduğunu ve 19 yıldır devam ettiğini belirten Okan, “Bu yarışmayla birlikte öğrencilerimizin senaryolarını filme dönüştürmelerinde onlara destek olmanın mutluluğunu yaşıyor, sinema sektörümüze tecrübeli ve bilgili gençler yetiştirmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Cemal Okan konuşmasında ayrıca tüm sponsor ve iş ortakları ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na özel teşekkürlerini iletti.

Konuşmasının ardından Cemal Okan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı sahneye davet etti.

Açılış konuşmasının ardından sahneye gelen isim Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız oldu. 

Yıldız konuşmasında sinemanın yolculuğunda Beyoğlu’nun önemini ifade etti. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın konuşmasının ardından sahneye gelen isim T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan oldu.

“Geleceğin Sineması Yarışması, Türk Sineması’na Verilen Emeğin Taçlanmış Hali”

19 yıldan bu yana büyük emeklerle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması yarışmasının Türk sinema sanatına verilen emeğin taçlanmış hali olarak var olduğunu söyleyen Ahmet Misbah Demircan, bu sayede yıllar sonra da gençlerin parlak zihinlerindeki ilk fikirden senaryo aşamasına, çekim aşamasından seyirciyle buluşmasına kadarki tüm süreç boyunca destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Demircan, konuşmasını başta TÜRSAK Vakfı’nın gönüllüleri olmak üzere bu geceye anlam katan herkese teşekkür ederek yarışmada dereceye giren tüm genç sinemacıları tebrik etti. 

Geleceğin Sinemacıları Kariyerlerinin İlk Önemli Adımını Attı

Yarışmada finale kalmaya hak kazanan 10 isim arasından kazanan üç isim, Yönetmen Özer Feyzioğlu başkanlığında; Yönetmen Bora Oyacı, Oyuncu Burcu Kara, Doç.Dr. Nagihan Çakar, ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat'ın yer aldığı ana jüri tarafından belirlendi.

Törende ilk olarak finale kalarak filmlerini çeken sekiz isim ödüllendirildi.

‘’Ama Görüyorum’’ filmiyle Talha Furkan Yılmaz, ‘’Cüneyd’’filmiyle Tugay Cünedioğlu, ‘’Eskisinden Daha Kirli’’ filmiyle Erdem Sönmez, ‘’İş’sizlik Kapısı’’ filmiyle Aslı Şura Akyol, ‘’İyi Ki Varsın Canım’’ Seher Davran, ‘’Kod Bozumu On Üç’’ filmiyle Nadir Kağan Kocakaya, ‘’Mekanik Kalp Atışları’’ filmiyle Alp Onur Ecevit ve Temassız filmiyle Akarcan Otbaş plaketlerini InterMedya.Kurucusu ve CEO’su Türsak Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Can Okan, Grafik Sanatçısı Kemal Öktem, Doç.Dr. Nagihan Çakar, Türsak Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Kuzucan, Yazar ve Yönetmen Özer Feyzioğlu, Oyuncu Cansel Elçin, Senarist ve Yönetmen Ali Tanrıverdi’den aldılar.

ÜNLÜ KOMEDYEN CEM İŞÇİ’LER STAND UP SHOW’U İLE TÜM YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Törenin sürprizlerinden birisi de yetenekli komedyen Cem İşçiler oldu. Seyirci ile girdiği komik diyaloglar geceye neşe kattı

En İyi Kısa Film “Eskisinden Daha Kirli” ile Erdem Sönmez’in

Ana jürinin değerlendirmesi sonucunda 19. Geleceğin Sineması yarışmasının üçüncüsü ‘’Kod Bozumu On Üç’’ filmi ile Nadir Kağan Kocakaya oldu.

Kocakaya’ya ödülünü TÜRSAK Vakfı Başkanı ve Oyuncu Burcu Kara takdim etti.

Yarışmada ikinci olan isim ‘’Ama Görüyorum’’ filmi ile Talha Furkan Yılmaz  oldu.

Genç isim ödülünü Beyoğlu Belediye Başkanı ve Oyuncu Ceren Benderlioğlu’nun elinden aldı.

Yarışmanın birincisi ise ‘Eskisinden Daha Kirli’’  filmiyle Erdem Sönmez’in oldu. Sönmez’e ödülünü ise T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan takdim etti.

Ödül töreni, birinci olan ‘’Eskisinden Daha Kirli’’ filminin gösterimi ile sona erdi.

TÜRSAK Vakfı 19 Yıldır Genç Sinemacıların Yanında

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın danışmanlığı ve iş birliğiyle 19 yıldır gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda hayata geçen filmler, bugüne dek Türkiye ve dünyanın çeşitli festivallerinde gösterildi, dereceye girdi ve pek çok ödüle layık görüldü.

Bu sene de finale kalan 20 eser arasından desteğe hak kazanan 10 projeye Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 10 bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği verildi. Genç sinema öğrencileri bu destekler sayesinde kariyerleri adına önemli bir adım atmış oldular.

Geleneksel olarak 19 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması”, bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için film yapması gereken sinema öğrencilerine önümüzdeki yıllarda da daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.