2011 YILI PLASTİK CERRAHİ KEHANETLERİ !..

2011 YILI PLASTİK CERRAHİ KEHANETLERİ !..

Kozmetik Cerrahide sözü geçen Amerikan Plastik Estetik Cerrahi Derneği 2011 senesi için ön görülen ve çok konuşulacak ilk on plastik cerrahi müdahaleyi, dernek üyesi plastik cerrahlarının ve dermatologlarının oyları ile açıkladı.

İşte Derneğin açıkladığı 2011'de plastik cerrahi de beklenen gelişmeler !..

? Ülkeler ekonomik durumlarında düzelme gösterdikçe yüz gerdirme talebi de aynı oranda artacak. Dermatolojik uygulamalar ile gençleştirme yöntemleri de artaracak, ancak senelerden beri dermatolojik işlemler ile yüzünü genç ve taze tutmaya çalışan kesim de artık cerrahi müdahalelere ekonomik rahatlamadan dolayı sıcak bakacak.

? Kozmetik dolgu ve kollajen maddelerin (Botox, Dysport, Sculptra, Radiesse, Evolence, Juvederm, Restylane, Perlane gibi) popülaritesi daha da aracak, çünkü her dönem pazara yeni markalar giriyor ve araştırmalar sürekli yeni ürünler pazara getiriyor.

? Obezite sebebi ile oluşan sağlık problemleri gün geçtikçe artış gösteriyor ve insanlar bunun farkında. Bu durumu dengeleyebilmek için dramatik kilo kayıplarından sonra vücudu yeniden şekillendirme (abdominal girişim, alt vücut şekillendirmesi, kol top toplama) işlemleri 2011 senesinde artacak.

? "Baby Boomer" Jenerasyonu olarak bilinen II. Dünya savaşı sonrası dönemindeki kadınların yaşı ile beraber yaptırılan göğüs implantları da artık yaşlanmış oluyor. Bu döneme ait olan kadınlar yeni implantlar yaptırıp meme dikleştirme operasyonu yaptıracak.

? Daha uygun fiyatlarda kozmetik işlemler yaptırmayı araştıran insanlar ile ilgili başlarına gelen korkunç hikayeleri "indirimli dolgular" başlığı altında, "deneyimsiz pratisyen sonuçları", "ucuz dolgu maddesi" gibi yazı dizilerini okuyacağız.

? Liposuction senelerin altın yıldızı olmaya devam ederken, yağ sökücü invazif olmayan işlemler (dondurma, laser, redyofrekans dalgaları gibi) gelecekte liposuction amelyatlarına alternatif olma yolunda.

? Estetik Tıp son senelerde alınan doğru ve olumlu sonuçlar sebebi ile ciddi bir şekilde artış gösterdi ve tahmin edilen ileriki dönemde de daha büyük kitlelere hitap ederek yayılmaya devam edecek. Tabi bu arada estetik cerrahi ve kozmetik tıbbın çekiciliği hiç bir zaman azalmayacak.

? Cerrahi olmayan ve minimal invazif işlemler ile gerçekleştirilen uygulamaların popülaritesi gün geçtikçe artacak. Cerrah ve üreticiler eskiye nazaran daha iyi ve kısa sürede sonuçlar veren yeni teknik ve ürünler geliştirecekler.

? Kim Kardashian, Beyonce ve Jennifer Lopez gibi ünlüler yuvarlak hatlı bitişleri bir "olmazsa olmaz" noktasına getirdiler. İleriki yıllarda hastaların kalça kaldırma, cerrahi ve cerrahi olmayan kalça kaldırma ve biçimlendirme ve büyütme işlemleri artacak.

? Son kullanıcı ve tüketiciler var olan trendleri artık TV ve Reallity Showlarından takip edecekler. Bu yüzden her iki taraf için de, yani hasta ve doktor sosyal medyaya daha kolay ulaşarak var olan vaka göz önünde icata dönüştürülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.