2019 YILININ GEZGİNLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ!

2019 YILININ GEZGİNLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ!

Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Gezginler Kulübü Armada Oteli’nde yapılan törende, gezdikleri ülke sayısına göre gezginlere “2019 Gezgin Ödülleri” verdi.

Gezgin; farklı coğrafyalarda, farklı kültürlerde, farklı soluklar alarak zenginleşmek, ruhunu yüceltmek adına, dünyanın bütün kısır döngülü hesaplarından kurtulmak adına, her şeyi göze alarak yola çıkan, her türlü koşulu göze alarak yola çıkan, keşfetmek için yola çıkan insan demek.

Bugüne kadar Dünyadaki 193 ülkenin tamamını gezen Türkiye Gezginler Kulübü başkanı Prof.Dr.Orhan Kural, Türkiye rekoruna sahip.

Dünyanın en çok gezen gezginleri sıralamasında ise 47.sırada.

6 Kasım 2019 Çarşamba günü yapılan ödül töreninin sunuculuğunu dernek başkanı Prof.Dr.Orhan Kural ve komedyen Fatih Mühürdar yaptı.

Sanatçı Attila Atasoy, ödül töreninde kendi bestelediği ve gezginlerin marşı da olan “Düş Peşime” isimli şarkısını seslendirdi.

Zeliha Sunal geri dönüşümle ilgili çalışmalarını anlattı, şarkılarıyla geceye renk kattı. Çilem Duman yeni şarkılarıyla gezginlerin mutluluğunu paylaştı. 

Gezgin gazeteci Serkan Ocak gezdiği ülkeleri anlatan bir sunum yaptı. Nepal İstanbul Fahri Konsolosu Prof. Fatma Günseli Malkoç bu önemli günde gezginleri yalnız bırakmadı.

Elmas, platin, altın, gümüş ve bronz ödüllerin verildiği törende, elmas ödülünü 190 ülke gezen Selman Arınç, platin ödülünü 180 ülke gezen Nahide Aytekin aldı.

Selman Arınç ve Nahide Aytekin’in gezi anıları gecenin en renkli bölümlerindendi.

Türkiye Gezginler Kulübü Altın ödülleri; 100 ülkeden fazla ülke gezen gezginlere verildi. Sanatçı Attila Atasoy, Timur Özkan, Tulga Ozan, Metin Alkan, Ahu Aysal, Hatice Güleç, Günsel Kayışlıgil, Mete Darcan, Hüseyin Akarçeşme, Turan Cihan Derinöz, Zeyyat Parman, Nezahat Parman, Gülsen Erberk, Milanka-Vangel Roçikopulo ve Kaan Kasapoğlu bugüne kadar 100’den fazla ülkeyi gezdikleri için altın gezgin ödülüne layık görüldüler.

Gümüş Gezgin ödülü alan gezginler; Filiz Karaosmanoğlu, İbrahim Varlık, önceki çevre bakanlarımızdan İmren Aykut, emekli TRT İstanbul Televizyonu Müdür Yardımcısı Hüseyin Başusta, Vural Ömekik, Serap Soysal, Uğur Demircan, Tayfur Coşkunuzer, Rasim Selçuk, Bülent Katkak, Saime Özmekik, Tahir Küçükkınay, Can Topakoğlu, Ceyhun Kartal, Erman Erdoğan, Reyhan Emel Gürün, Sevcan Akesi, Eyüp Akbal, Barış Darga, Selahattin Eyüboğlu oldu.

Bronz Gezgin ödülünü ise; Ufuk Kocamaz, Asuman Emrence, Hakan Çalışkan, Faruk Yaşar Ulutürk, Şevket Derman, Güzay Sekreter, Yekta Erdem, Yako Mizrahi, Hüseyin Gökçe, Vedat Nakri, Ali Bilir, Hülya Saçlı,Selin Sinay ve Tanju Mutlu aldı.

Dünyadaki en çok gezen kişi rekoru ise Harry Mitsidis’e ait. Mitsidis 193 ülkenin tamamını ve bu ülkelerin 1194 bölgesini gezmiş.

Nomad Mania gezgin sitesinin kurucusu olan Harry Mitsidis, geçtiğimiz yıl Türkiye Gezginler Kulübünün yıl sonu toplantısına katılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.