22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali... KISA FİLM VE BELGESEL BİRİNCİLERİ AÇIKLANDI!

22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali... KISA FİLM VE BELGESEL BİRİNCİLERİ AÇIKLANDI!

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Türk Film Festivali’nin ikinci gününde kısa film ve belgesel kategorisinin birincileri açıklandı.

Cinestar sinemasında düzenlenen ödül törenine çok sayıda sinemasever ve Türkiye’den gelen konuk sanatçılar katıldı.

22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde Kısa Film dalının Almanya birincisi “Erikas Wahnsınn”,  Türkiye birincisi  “Çerçeve” , Belgesel dalının birincisi ise “ Kapıyı Açık Bırak” filmi oldu.

Her yıl Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin ikinci gününde 2022 kısa film  ve belgesel birincileri açıklandı.  

Cinestar sinemasında düzenlenen ödül töreni Frankfurtlu sinemaseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Törende ilk olarak yönetmen Reis Çelik’in  “Ölü Ekmeği”’ filmi 2021 yılı “Seyirci Ödülü”’ nü aldı. 

Oyuncu Nilüfer Açıkalın’dan ödülünü alan Çelik yaptığı konuşmada, sanata değer vermenin, duymanın, görmenin, izlemenin insanları bir araya getirdiğini ve hayatı daha yaşanılası kıldığına dikkat çekti.

Festivalde kısa film dalında Almanya birinciliğini yönetmen Antonia Walther’in “Erikas Wahnsınn” filmi, Türkiye Birinciliğini yönetmen kardeşler Mert ve Berk Sata’nın “Çerçeve” filmi aldı.

Belgesel ödülünü Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı Genel Sekreteri Ayşe Asar verdi.  

Ardından Besteci- Aranjör Saki Çimen izleyicilere muhteşem bir piyano resitali sundu. 

Törende yönetmen Ümran Safter  “Kapıyı Açık Bırak” filmiyle birinciliğe layık görüldü.

Festivalde “Sadece Bir Gece” filminin gösterimi sonrasında filmin yönetmeni Sinan Biçici ile oyuncuları Tuba Ünsal ve Cemal Hünal, izleyicilerle bir araya geldi.

Festival kapsamındaki etkinlikler arasında  Oyuncu Müfit Can Saçıntı, Özgür Cebe ve Haydar Işık’ın stand-up performansı izleyiciden tam not aldı.

Bir diğer diğer etkinlik ise Menderes Samancılar’ın Michelstadt  ve Frankfurt’ta düzenlenen “Yanmış Orman Kokusu” adlı kitabının imza günü oldu.

Festival kapsamında  bu yıl huzurevinde film gösterimi gerçekleştirildi. Daha önceki yıllarda lise ve hapishane gösterimleri yapılan festivalde böylece yeni bir, ilk yaşanmış oldu.

 Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali 2022, 1 Temmuz 2022 gecesi 7 ayrı kategoride açıklanacak uzun metraj “en iyi” ödülleri ile kapanış yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.