24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali... ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİMLERİ BAŞLADI!

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali... ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİMLERİ BAŞLADI!

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı. Festival bu yıl hem çevrimiçi hem de fiziksel olarak sinemaseverlerle buluşacak.

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali dün Festivalscope üzerinden 3 Haziran’a kadar devam edecek çevrimiçi gösterimlerine başladı.

Geçen yıl tamamen çevrimiçi yapılan festival, bu yıl fiziksel olarak da yapılacak.

Çevrimiçi gösterimlerin sona ermesinin ardından festival, 4-11 Haziran tarihleri arasında Ankara, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve CerModern’deki açık hava sinemasında izleyicilerle buluşacak.

Festivalin basın toplantısı dün Ankara Gençlik Parkı’ndaki Kent Konseyi Etkinlik Alanı’nda yapıldı.

Toplantı, festivalin YouTube hesabından, ABBTV YouTube hesabından ve ankara.com.tr üzerinden de yayımlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) festivale verdiği destek toplantıda görüldü.

ABB’den üç yetkili, basın toplantısına katıldı. Festival direktörü Azize Tan, ABB’ye ne zaman danışsalar yardımcı olduklarını söyleyerek teşekkür etti.

Festivalin temasının bu yıl “Araftan çıkmak” olarak belirlendiği açıklandı.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 24 yıldır sinemada kadınların emeğini görünür kılmak, sinemada kadınların sayısını artırmak amacıyla çalışıyor.

Festival aynı zamanda dünyada FIPRESCI’nin (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) hem ödül verdiği hem de ödül gönderdiği tek kadın festivali.

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner’in de toplantıda yaptığı konuşmada “Kadınlar pandeminin yükünü iki kez çekti.

Raporlarda da sabit. Kadınların yoksulluğu giderek arttı. Pek çok kadın için ev içi, ona, iki kere işyeri oldu.

Biz de bu ortamda hem kazanımlarımızı korumak hem de toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele verdiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Her kadının isyanı var...” dedi.

AÇILIŞ TÖRENİ 4 HAZİRAN’DA

 Azize Tan, festivalin açılış töreninin 4 Haziran’da CerModern’de yapılacağını ve bu gecede ödüllerin sunulacağını açıkladı.

Festivalde bu yıl Zuhal Olcay ve Nur Sürer, Onur Ödülü alacak.

Başarı ödülleri ise Demet Evgar, Ayta Sözeri, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Ahsen Eroğlu’na verilecek.

Tan, konuşmasında festivalde yer alacak filmleri de duyurdu. Festival programı “https://ucansupurge.org.tr” adresinden takip edilebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.