3. Aizanoi Kısa Film Festivali... KÜTAHYA'DA GERİ SAYIM BAŞLADI!

3. Aizanoi Kısa Film Festivali... KÜTAHYA'DA GERİ SAYIM BAŞLADI!

Tarihin sanata ev sahipliği yaptığı 3. Aizanoi Kısa Film Festival'i ,bu senede birbirinden güzel kısa filmleri, söyleşileri ve sanatçılarıyla 14-15 ve 16 Eylül’de tüm sanat severleri Kütahya’ya ve Aizanoi Antik Kent’e bekliyor.

3. Aizanoi Kısa Film Festivali 14-15-16 Eylül’de Kütahya’da yapılacak

Türkiye’nin ilk Antik Kent Film Festivali olma özelliği ile sinema severlerin ve seyircilerin heyecanla beklediği ‘Aizanoi Kısa Film Festivali’ bu sene de start verdi.

Festival, Kütahya Valiliği himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Film-San Vakfı, Kütahya Ticaret Borsası’nın destekleriyle, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından düzenlenmektedir.

ASİFSAD Başkanı Bülent Cebeci; Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kent’in tanıtımı için oldukça büyük öneme sahip olan festival için film başvurularının başladığını belirterek ’’Bu sene ‘Çevre ve İklim Krizi’ teması ile düzenlenecek olan festivale, ‘Serbest Kategori’ dalında da başvuru yapılabileceğini.

Tema özelinde başvuruda bulunan yapımlar arasından jüri tarafından belirlenecek filme’ Tema Özel Ödülü’ verileceğini, ‘Serbest Kategori’ dalında  başvuru yapan filmler arasından da; En İyi Kurmaca, En iyi Belgesel, En İyi Animasyon dalında 1.2 ve 3. seçilecek.’’dedi.

Cebeci, ‘’Festival için başvuru yapmak isteyen eser sahiplerinin https://filmfreeway.com/AizanoiFilmFest  adresi üzerinden 7 Ağustos gününe kadar başvurularını gerçekleştirebileceklerini belirtti.

İlk’lerin şehri ‘Aizanoi Antik Kent ‘

Antik Dünyanın ilk’ler şehri olarak anılan Aizanoi ,Anadolu'nun en iyi korunmuş ,Dünyanın ise Zeus adına yapılan tapınakların en sağlamı olarak günümüze kadar gelmiş, muhteşem Zeus Tapınağına ev sahipliği yapmaktadır.

UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve “İkinci Efes” olarak bilinen, tarihi MÖ 3000'li yıllara dayanan Aizanoi Antik Kenti Dünyanın ilk borsası, dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı ve dünyanın ilk örneklerinden Stadyum-Tiyatro kompleksiyle Roma döneminin en önemli kentlerinden biri.

Şehrin kuzeyinde yer alan 13 bin 500 kişi kapasiteli Stadyum ve 20 bin kişi kapasiteli Tiyatronun bir kompleks şeklinde yapılması ise antik dönemin tek örneği…

Tarih ve Sanatı bir araya getiren festival ; Aizanoi Kısa Film Festivali

Festival ile özdeşleşen ‘Tapınakta Film Gösterimi’ ise bu sene de seyircilerine tarihi mekanda film izleme keyfini yaşatacak. Sinema tarihine ismini büyük harflerle yazdırmış olan Kütahya’lı yönetmen Ahmet Uluçay anısına özel bir gece düzenlenecek olan festivalde ‘Ahmet Uluçay Özel Ödülü’’ de sahibini bulacak.

Tarihin sanata ev sahipliği yaptığı  Festival ,bu senede birbirinden güzel kısa filmleri,söyleşileri ve sanatçılarıyla 14-15 ve 16 Eylül’de tüm sanat severleri Kütahya’ya ve Aizanoi Antik Kent’e  bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.