3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali 'Gastro Afyon'... ÜNLÜ İSİMLERLE START ALDI!

3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali 'Gastro Afyon'... ÜNLÜ İSİMLERLE START ALDI!

Afyonkarahisar 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali açılış töreni şehrin mülki ve askeri erkanı, ulusal ve uluslararası aşçılar ve ünlü isimlerle start aldı.

Afyon Valiliği, Afyon Belediye Başkanlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyokarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) iş birliğiyle organize edilen festivalin açılışı, Afyon Motor Sporları Merkezi'nde yapıldı.

Açılış, Dinar Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı, Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı konseriyle devam etti.

Sunuculuğunu Özlem Mekik ve Gökay Kalaycıoğlu'nun yaptığı açılış töreninde; TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz de gastronomi alanında devlet ve yerel yönetimlerin desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, "42 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve gurur duyuyorum.

Çok güzel yemekler yapıyoruz ama aynı zamanda ülkemizin ürünlerini tanıtıyoruz." dedi.

Açıköz, Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için yerli ürünlere sahip çıkılması ve kullanılması tavsiyesinde bulundu.

afyon-acilis1.jpg

Açılış kurdelesini Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, Afyon valisi Gökmen Çiçek, Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, duayen sanatçı Erhan Yazıcıoğlu, Türk Sanat Müziği'nin billur sesi Umut Akyürek, Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Oktay Ertuğrul, haber spikeri ve TV program sunucusu Gökay Kalaycıoğlu, İşletmeci şef Özlem Mekik, yapımcı ve sunucu Elif Güvendik hep birlikte kestiler.

Festival alanında misafirlere, dana çevirme, 3,5 ton aşure, kazan yemekleri ve çeşitli firmaların ürünleri ikram edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.