39 GALERİDE 'EMEK, SANAT VE KADIN'

39 GALERİDE 'EMEK, SANAT VE KADIN'

39 Kalamış Marina Hotel bünyesinde yer alan 39 Galeri, yine son derece anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenmesine karar verilen serginin adı “Emek, Sanat ve Kadın” olarak belirlendi.

10 KADIN RESSAM

İkisi İran kökenli olmak üzere 10 kadın ressamın ürettiği eserleriyle katıldığı karma sergide, heykel çalışmalarından örnekler de bulunuyor.

4 Mart Cuma günü itibariyle sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 28 Mart 2022 tarihine kadar gezilebilecek.

BAKAN YARDIMCISI KATILDI

Serginin açılışına, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da katıldı.

kadikoykaymakami-sergi.jpg

Kadıköylü olan, hatta geride bıraktığımız yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kadıköy Belediye Başkan Adayı gösterilen Özgül Özkan Yavuz, sergi açılışında yaptığı konuşmada “Bir Kadıköylü olarak böylesine değerli bir serginin açılışında aranızda bulunuyor olmaktan son derece memnunum” dedi.

KADININ GÜCÜ YÜKSELİYOR

İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış olan Dünya Kadınlar Günü haftasında kadınların gücünün yükselmekte olduğuna dair veriler de paylaşan Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz; “Kadının iş gücündeki konumu, bir önceki yıla göre yüzde 27’den yüzde 34’ler seviyesine çıkmıştır.

Yine kadın akademisyenlerin oranı da yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. Bunlar çok iyi gelişmeler” ifadelerini kullandı.

SANATIN İYİLEŞTİRİCİ VE BİRLEŞTİRİCİ ROLÜ

39 Galeri Kurucusu Münteha Adalı ise serginin açılış konuşmasında “Böylesine anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı son derece mutlu ve huzurluyum.

Sanatın ulaşılabilir olması çok önemli. Toplumların değişim ve dönüşüm sürecinde sanatın iyileştirici ve birleştirici etkisinin ne denli mühim ve ne denli gerekli olduğunu, yaşadığımız pandemi sürecinde anladık.

Bu nedenle elimizden geldiğince sanata ve sanatçıya sahip çıkalım” mesajı verdi.

SERGİYE KATILAN 10 KADIN RESSAM

39 Galeri bünyesinde düzenlenen sergiye katılan 10 kadın ressam şu isimlerden oluştu:

Ayşegül Karakaş, Devran Tan, Eda Taşlı, Feza Güvenal, Havva Marta, Maryam Salahi, Safa Kasaie, Sema Bicik, Serap Gümüşoğlu ve Yasemin Keltek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.