7.Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali... GÖRKEMLİ BİR GALA İLE KAPANIŞ YAPTI!..

7.Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali... GÖRKEMLİ BİR GALA İLE KAPANIŞ YAPTI!..

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına Forum Mersin tarafından yedinci kez düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin galası, Hülya Koçyiğit, Aydan Şener, İzzet Günay ve Deniz Türkali'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cem Özer'in sunumu eşliğinde görkemli bir galayla kapanış yapan 7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde Kurmaca kategorisi birincisi Doğu Yakası filmi ile Harun Durmuş, Belgesel kategorisi birincisi Dönüş ile Nesli Özalp Tuncer ve Levir (Kayın) filmi ile Nusret Oğuzhan Yıldız ve Uğur Ersöz, Canlandırma/Animasyon kategorisi birincisi ise İstasyon filmi ile Serdar Çotuk oldu.
 
Gala gecesine
Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Aydan Şener, Deniz Türkali, Senarist Osman Şahin, Kezban Arca Batıbeki, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, jüri üyeleri, finalistler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Ekranların ünlü yüzü Cem Özer tarafından sunulan geceye katılan ünlüler şöyle konuştu:
Oyuncu
Hülya Koçyiğit, çok anlamlı bir gece yaşadığını belirterek, “Çok değerli, büyük ve önemli bir yönetmeni anıyoruz. Atıf Yılmaz adına yapılan bu gecede yer almaktan dolayı mutluluğumu belirtirken, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Oyuncu
İzzet Günay da Atıf Yılmaz'ın birbirinden önemli isimleri, katılımcıları ve onların filmlerini bir araya getirdiğini söyledi.
Oyuncu
Aydan Şener, Atıf Yılmaz ile çalışma onuruna ulaşamamasına rağmen 7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atıf Yılmaz'ın eşi, oyuncu
Deniz Türkali ise Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin yedincisinin düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin uzun yıllar devam etmesini dileyen Türkali, vefanın şehri Mersin'e teşekkür etti.
Kezban Arca Batibeki de, birçok Atıf Yılmaz filminde görev aldığını belirterek, babasına ve onun filmlerine olan saygısını kısa filmi Ahh Belinda ile gösterdiğini kaydetti.

Forum Mersin AVM Müdürü
Adem Erol da, Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin yedincisini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, bu yılın kazananlarını tebrik etti.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erkılıç ise kısa filmlerin, Atıf Yılmaz'ın belirttiği çağın dünya algılayışına, estetik görüşüne yaratıcı ve eleştirel bir gözle tanıklık ettiklerini belirtti.
 

7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Ödülleri şöyle sıralanıyor:

  • Kurmaca Kategorisi Birincilik Ödülü; Doğu Yakası filmi ile Harun Durmuş
  • Forum Mersin Kurmaca Jüri Özel Ödülü; Sirayet filmi ile Nuri Cihan Özdoğan
  • Belgesel Kategorisi Birincilik Ödülü; Dönüş filmi ile Nesli Özalp Tuncer
  • Belgesel Kategorisi Birincilik Ödülü; Levir (Kayın) ve Nusret Oğuzhan Yıldız ve Uğur Ersöz
  • Belgesel Jüri Özel Ödülü; Abla filmi ile Kenan Diler
  • Animasyon/Canlandırma Kategorisi Birincilik Ödülü; İstasyon filmi ile Serdar Çotuk
  • Animasyon/Canlandırma Jüri Özel Ödülü; Kötü Kız filmi ile Ayce Kartal
  • Animasyon/Canlandırma Jüri Özel Ödülü; Fabrika filmi ile Batuhan Köksal

Gala gecesi, emeği geçenlere plaketlerinin sunulmasının ardından, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.