75. Cannes Film Festivali... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

75. Cannes Film Festivali... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

75. Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Altın Palmiye ödülünü Ruben Ostlund'un yönetmenliğini yaptığı TRT ortak yapımı Triangle of Sadness kazandı.

 75. yıl dönümünü yaşayan Cannes Film Festivali'nin ödül töreni gerçekleşti. 21 uluslararası filmin arasında yaşanan 12 günlük rekabet sona erdi.

“Benedetta”nın yıldızı Virginie Efira sunuculuk yaptı. Geceden Altın Palmiye ile Ruben Östlund'un Triangle of Sadness filmi ayrılırken, en iyi yönetmen ödülünü ise Decision to Leave filmiyle Chan Wook Park kazandı. İkincilik anlamına gelen Grand Prix ise Close (Lukas Dhont) ve Stars at Noon (Claire Denis) filmleri arasında paylaşıldı.

Camera d'Or jürisini temsil eden İspanyol aktör Rossy de Palma, Gina Gammell ve Riley Keough imzalı “War Pony” filmine en iyi ilk film ödülünü verdi. En iyi senaryo Boy from Heaven filmiyle Tarik Saleh'in olurken, en iyi kadın oyuncu Holy Spider filmiyle Zar Amir Ebrahimi'nin, en iyi erkek oyuncu ise Broker filmindeki performansıyla Song Kang Ho'ya gitti. 

Jüri Başkanı Vincent Lindon, ödülleri jüri üyeleri İranlı yönetmen Asghar Farhadi, İngiliz aktör-yönetmen Rebecca Hall, Fransız yönetmen Ladj Ly, Amerikalı yönetmen Jeff Nichols, Hintli aktör-yapımcı Deepika Padukone, İsveçli yıldız Noomi Rapace, Norveçli yönetmen Joachim Trier ve İtalyan oyuncu Jasmine Trinca'yla birlikte kararlaştırdı.

İşte, 75. Cannes Film Festivali'nin kazananları:

En İyi Film - Altın Palmiye: Triangle of Sadness (Ruben Östlund)
Grand Prix: Close (Lukas Dhont) ve Stars at Noon (Claire Denis)
Jüri Ödülü: Le Otto Montagne (Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch) ve EO (Jerzy Skolimowski)
En İyi Yönetmen: Chan Wook Park (Decision to Leave)
75. Yıldönümü Ödülü: Jean-Pierre & Luc Dardenne (Tori et Lokita)
En İyi Senaryo: Boy from Heaven (Tarik Saleh)
En İyi Erkek Oyuncu: Song Kang Ho (Broker)
En İyi Kadın Oyuncu: Zar Amir Ebrahimi (Holy Spider)
En İyi İlk Film: War Pony (Riley Keough, Gina Gammell)
En İyi İlk Film Mansiyon: Plan 75 (Hayakawa Chie)
En İyi Kısa Film: The Water Murmurs (Jianying Chen)
Kısa Metraj Mansiyon Ödülü: Lori (Abinash Bikram Shah)                                                            

TRT Ortak Yapımı “Hüzün Üçgeni”

“Altın Palmiye”nin Sahibi Oldu

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Ruben Östlund’un TRT ortak yapımı yeni filmi “Hüzün Üçgeni” (Triangle of Sadness), dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 75. Cannes Film Festivali’nde “Altın Palmiye” ödülünü kazandı.

İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un TRT ortak yapımı filmi “Hüzün Üçgeni”, 75. Cannes Film Festivali’nde en büyük ödül olan “Altın Palmiye”nin sahibi oldu.

Film endüstrisinin en prestijli etkinliklerinden biri olan festivalde dünya prömiyerini gerçekleştiren film, gösterim sonrasında izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.

Rollerin ve sınıfların tersine döndüğü bir hiciv filmi

Günümüzün en önemli yönetmenlerinden Ruben Östlund, uluslararası başarılar kazandığı “Turist” ve “Kare” filmlerindeki perspektifini “Hüzün Üçgeni” filminde de sürdürüyor.

Önceki filmlerinde olduğu gibi bu filminde de insan doğasını hicveden Östlund, filmdeki kara komedi dünyasını üst orta sınıf ve üst sınıfların yaşadığı absürt durumlar üzerine kuruyor.

Türkiye, İsveç, Fransa, ABD, İngiltere, İsviçre, Yunanistan ortak yapımı “Hüzün Üçgeni”, modellik yapan genç çift Carl ve Yaya’nın milyarder yolcuların bulunduğu süper lüks bir gemiyle çıktığı gezide başından geçenleri anlatıyor.

Bir fırtına sonrasında Carl ve Yaya, bir grup milyarder ve geminin temizlikçilerinden biriyle birlikte ıssız bir adada mahsur kalır.

“Hüzün Üçgeni”, hiyerarşinin aniden alt üst olduğu, rollerin ve sınıfların tersine döndüğü bir hiciv filmi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.