8. Boğaziçi Film Festivali... JÜRİ BAŞKANI VE ÜYELERİ AÇIKLANDI!

8. Boğaziçi Film Festivali... JÜRİ BAŞKANI VE ÜYELERİ AÇIKLANDI!

8. Boğaziçi Film Festivali jüri üyeleri belli oldu. Jüriye Tarık Tufan başkanlık edecek.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı ve jüri üyeleri belli oldu. Jüri başkanlığını edebiyatçı, senarist ve yapımcı Tarık Tufan üstlenecek.

Tarık Tufan’ın başkanlığında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda filmleri değerlendirecek jüri üyeleri arasında; “Canavarlar Sofrası”, “Kıyıdakiler”, Busan Film Festivalinde dünya prömiyerini gerçekleştiren “Kusursuzlar” ve Tokyo Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren “Son Çıkış” filmlerinin yönetmeni Ramin Matin; yönetmenliğini Derviş Zaim’in yaptığı “Devir”, “Balık” ve “Rüya” filmleri ile Bilal Babaoğlu’nun “Aşık”, Barış Kırımşelioğlu’nun “Posta Kutusu” gibi filmlerin görüntü yönetmenliğini gerçekleştiren Taner Tokgöz; “Kusursuzlar” , “Son Çıkış”, “Görülmüştür” filmlerinin yanı sıra 6. Boğaziçi Film Festivali’nde Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç” filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi olan İpek Türktan Kaynak ve tiyatro ile başladığı oyunculuk kariyerini, Yeşim Ustaoğlu’nun “Tereddüt” filmindeki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde hem Ulusal hem de Uluslararası kategoride En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve Reha Erdem’in yönettiği “Koca Dünya” filmindeki performansıyla 4. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan oyuncu Ecem Uzun yer alıyor.

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI’NDA 7 ÖDÜL DAĞITILACAK

Tarık Tufan’ın başkanlık edeceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi bu sene 100 bin TL’lik “En İyi Ulusal Uzun Metraj Film” ödülünün yanı sıra “En İyi Yönetmen”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Sinematografi” ve “En İyi Kurgu” ödülü olmak üzere toplam 7 kategoride 180 bin TL’lik ödül dağıtacak.

8. Boğaziçi Film Festivali, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 – 30 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.