83. OSCAR ÖDÜL GECESİNDE ERKEK ŞIKLIĞI?

83. OSCAR ÖDÜL GECESİNDE ERKEK ŞIKLIĞI?

NTV ve CNBC-E kanalları 2011 Oscar gecesini canlı olarak seyretmemize vesile oldular. Yayın gayet iyiydi. Böyle bir geceyi kusursuz bir şekilde zevkle seyrettik.

Öncelikle bayanlarla ilgili küçük bir yorum yapmak istiyorum. Bayanlar bu sene kabarık kıyafetlerin yanında geçen senelere göre daha sade giyinmişlerdi. Dilek Hanif'in dediği gibi elegance idi.

Yayında 3 ayrı yerden bağlantı vardı. Kodak studyosundaki görüntülerle muhteşem bir geceye tanık olduğunu söyleyebilirim. Erkek kıyafet yorumlarıma geçmeden önce; NTV studyolarında bir ara bayan kıyafetleri eleştirilirken erkek giyimi konusunda '' konuşacak bir şey yok erkeklerin işi her zaman kolaydır'' denilip geçildi.

Erkek moda tasarımcısı olarak Oscar ödülleri başladığı andan o ana kadar tüm erkek kıyafetleri konusunda çoktan yorumlarımı yazmıştım. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ayrıca böyle büyük organizasyonlarda erkek kostümlerini de yorumlayacak eleştirecek tasarımcıları da ekranda görsek bence çok da hoş olur düşüncesindeyim. Çünkü bayanı tamamlayan yanındaki centilmendir ve o centilmeni de kıyafeti tamamlar.

Şimdi 83.Oscar Ödüllerinin verildiği gecede erkeklerin kıyafet yorumlarıma geçmek istiyorum.

Christian Bale; işte enfes şal yaka smokin, siyah gömlek ince saten kravat tam anlamıyla mükemmel.

Sunucu James Franco; smokin diyemeyiz, çok sade bir ceket ve papyonu pliseli gömlekle tamamlayarak sade bir şıklık yaratmış.

Tom Hanks kruvaze smokin giymiş bağlamalı papyon takarak şıklığını sadelikle tamamlamış.

Valentino'da gecede orjinal sivri yaka smokini; ata yaka siyah taşlı gömlekle çok şık bir şekilde tamamlamış. Smokin içindeki gömleği kapatmayacak şekilde giydiği yeleğe de diyecek bir şey bulamıyorum.Tam anlamıyla mükemmel.

Robert Downey; sivri yaka yanlardan şerit saten smokin giymiş. Gayet hoş. Ancak içine taktığı geniş kravat olmamış. Papyon takmış olsaydı Smokini öne çıkartacaktı.

Arnie Hammer; pliseli Milano yaka gömlek ve tek düğmeli şalyaka smokini ile fit bir görünümde.

Russel Brand; mono yaka siyah ceket, lacivert gömlek siyah ince kravatla sıradışı bir görünüm sağlamış.

Kevin Spacey; Happy yaka gömlek, ince papyon, mono yaka ceketle sade bir şıklık sergilemiş. Mono yaka erkeklerde tercih edilen en çok gördüğüm model aynı zamanda Amerikan yaka da denir.

Justin Timberlake uzun yaka bir gömlek geniş papyon ve geniş bir sivri yaka smokin ceketi ile gecenin en fit ve mükemmel kıyafetlerinden.

Zoraki Kral filminin başrol oyuncusu Colin Firth'i gördüğümde en kötü anlarımdan birini yaşadım. Firt smokinin "babasını" giymiş ancak yakaya büyük bir rozet iliği açılmasıyla smokin bitmiş. (Smokine hiçbir zaman rozet takılmamalıdır)

Tüm bu eleştirilerime ek olarak; Beylerin giydiği rugan ayakkabıları ve ipek çorapları görünce nefesimi tuttum. Güzellikler gerçekler ayrıntılarda gizli..

Uykusuz kalmama rağmen; baştan sona 83. Oscar törenini izlemek beni bambaşka yerlere götürdü. Tek kelimeyle muhteşem bir gece geçirdim. Umut ediyorum ; Türkiyede'de bu tür organizasyonlara imza atarız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.