AÇIK HAVA YAZ OYUNLARI REKOR SAYIDA İZLEYİCİYLE BULUŞTU!

AÇIK HAVA YAZ OYUNLARI REKOR SAYIDA İZLEYİCİYLE BULUŞTU!

İBB Şehir Tiyatroları, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde düzenlediği “Açık Hava Yaz Oyunları” kapsamında Hastalık Hastası oyununu seyircisiyle buluşturdu.

15 Haziran’da İki Efendinin Uşağı ile başlayan Açık Hava Yaz Oyunları’nın devamında 12. Gece, son olarak da Hastalık Hastası’nın sahnelendiği oyunları toplam 19 Bin 997 kişi izledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği “Açık Hava Yaz Oyunları” 22 Haziran Çarşamba günü sahnelenen Hastalık Hastası oyunu ile sona erdi.

Toplam 6 seans oyunda 19 Bin 997 kişinin izlediği Açık Hava Yaz Oyunları’nda son yılların izleyici rekoru kırıldı.

Moliere’in yüzyıllardır tiyatro seyircisini kahkahalara boğan oyunu Hastalık Hastası, seyircilerine bir haziran gecesi rüyası yaşattı.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi bir kez daha Açık Hava Yaz Oyunları’nın kendine özgü atmosferinde İstanbul seyircisinin kahkahalarıyla yankılandı.

2022/06/21/sehirtiyatrolari-acikhava.jpg

Oyunda; Şükrü Türen Argan’ı, Sevinç Erbulak Toinette’i, Şirin Asutay Beline’i, Tuğçe Açıkgöz Angelique’i, Çağatay Çakıroğlu Mösyö Bonnefoi’yu, Gün Koper Cleante’i, Hüseyin Tuncel Mösyö Diafoirus’u, Çağrı Büyüksayar Thomas Diafoirus’u, Çiğdem Gürel Beralde’yi, Besim Demirkıran Mösyö Fleurant’ı, Ersin Sanver Mösyö Purgon’u canlandırdı.

“Açık Hava Yaz Oyunları” Ağustos ayında yeni oyunlarla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sahnelenmeye devam edecek.

HASTALIK HASTASI

Argan hastalık hastasıdır. Evde bir doktor bulunursa hem istediğim zaman tedavi olurum, hem de cebimden beş kuruş çıkmaz düşüncesiyle, kızını bir doktorla evlendirmeye karar verir.

Kızı ise bir başkasına âşıktır. Argan’ın sırf parasını seven karısı ise onu hem aldatmakta, hem de elinde avucunda ne varsa almaya çalışmaktadır.

Evin, her şeyden haberdar olan son derece zeki ve iş bilir hizmetçisinin gönlü bu duruma razı olmaz.

Hakikatin ve aşkın kazanması için elinden geleni yapar.

Aşk gülücüklerinin sahtesini, gerçeğinden ayırmak zordur.

Hastalık Hastası, Klasik Fransız Tiyatrosu’nun kurucularından Moliere’in (1622 – 1673) yazdığı son oyundur.

İlk kez 1673 yılında sahnelenen oyunda Moliere, eleştirilerini mesleğini kötüye kullanarak zengin hastalarını sömüren doktorlara yöneltir.

Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda Barış Çağatay Çakıroğlu, Besim Demirkıran, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Ersin Sanver, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şirin Asutay, Şükrü Türen, Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.