AÇIK TENLİ KADINLARDA KIRIŞIKLAR DAHA HIZLI OLUŞUYOR!

AÇIK TENLİ KADINLARDA KIRIŞIKLAR DAHA HIZLI OLUŞUYOR!

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi; 50'li yaşlarında, 65 açık tenli ve 21 koyu tenli kadın yüzündeki kırışıklıklar ve cilt esnekliği ile ilgili bir araştırma yaptı.

Bu medikal araştırmaya göre menopoz sonrası açık tenli kadınlar koyu ten renkli kadınlara göre kırışıklıkları daha hızlı oluşturuyor.

Araştırmadaki açık tenli kadınların yüzlerindeki kırışıklar koyu tenli kadınlara göre neredeyse iki katı kadar daha fazla ve koyu tenlilerin kırışıklıkları açık tenlilerinki kadar derin değil.

Yale Üniversitesinden Araştırmacı Dr. Hugh Taylor açık tenli kadınların cildinin güneşe karşı daha hassas olmasının bu süreci hızlandırdığını düşünüyor. Her cilt tipinin güneşin yaratabileceği hasarlardan korunması gerekmektedir.

Açık tenli kadınların cildinde daha az melanin üretimi olduğundan bu tür ciltlerde cildin kendini koruma gücü azalıyor ve cilt güneşten daha fazla etkileniyor. Koyu tenli kadınlarda melanin daha fazla üretildiği için cildin kendini daha çok koruyabiliyor.

Kadınların başlıca problemi yaşlanma etkilerin artması ile aynaya bakma isteğin azalması. Bu durum; kendi onurları, ilişkileri ve kariyerleri ile çatışıyor. Buna karşılık yaşlanma düşüncesini durdurmak için kadınlar botox, implant, göğüs dikleştirme, karın düzleştirme fikirlerini sürekli uygulamaya geçiriyor. Araştırmacılar bu tür konular ile karşı karşıya gelen kadınların arkadaşlıklarının daha kolay bozulabildiğini ifade ediyor.

İronik bir şekilde kadınların yaşlanmaya karşı kullanmış olduğu farklı bir silah var: arkadaşları. Daha yuvarlak hatlı, daha kısa boylu, daha açık tenli? İnsanlar arasında her cilt rengi ve vücut şekli mevcut. Kadınların can yoldaşları; arkadaşları, aslında kendilerini genç ve sağlıklı tutuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.