Acun Ilıcalı... BU KAÇINCI!.. HATA MI, KASIT MI?

Acun Ilıcalı... BU KAÇINCI!.. HATA MI, KASIT MI?

Ünlü besteci Necdet Koyutürk'ün mirasçıları, TV8'de yayınlanan ses yarışmasında Papatya adlı şarkının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu yapım şirketini savcılığa şikayet etti.

Ünlü besteci Necdet Koyutürk'ün mirasçıları, TV8 ekranlarından yayınlanan O Ses Türkiye'de 2019 yılında yarışmacı Hayal Hazan Dönen'in seslendirdiği Papatya şarkısı için Acun Ilıcalı'nın yapım şirketini savcılığa şikayet etti.

'ESERİN MANEVİ DOKUSU ZEDELENDİ'

Şarkının programda izinsiz bir şekilde seslendirildiğini ve sözlerinin yarışmacı tarafından değiştirildiğini söyleyen mirasçılar, eserin manevi dokusunun zedelendiğini kaydetti.

Mirasçılardan Erdener Koyutürk, eserin orijinalliğinin dışına çıkıldığını ifade ederek, telif bedelinin de ödenmediğini bu nedenle de Ilıcalı'nın sahibi olduğu yapım şirketini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet ettiğini dile getirdi.

DAHA ÖNCE DE TELİF DAVALARINI KAYBETMİŞTİ

Müzik camiasında, defalarca aynı sorunla başı ağrıyan Acun Medya'nın bu konuda hatalı mı yoksa kasıtlı mı davrandığı konuşuluyor.

Daha önce de şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, Bülent Özdemir, Şehrazat ve Emrah ile telif davalarında karşı karşıya gelen Acun Medya, bu davaları kaybetmiş, hepsine de yüklü tazminatlar ödemişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.