Aga Project... SİVAS YÖRESİNE AİT ATA'YA SAYGI PROJESİ!

Aga Project... SİVAS YÖRESİNE AİT ATA'YA SAYGI PROJESİ!

AGA PROJECT Ata’ya ve Türk halk müziğine saygı üzerine Nida ŞAN tarafından bir proje grubu olarak 2019 yılında kuruldu.

Rock ve Türk halk müziğinin etnik bir sentez ile harmanlaması ile Türkiye’de ilk defa Etnik Rock olarak çalışmalarına başlayan AGA, Türkiye’nin her yöresinden farklı halk müziği ezgilerini davul, bas gitar ve elektro gitarın yanısıra bağlama, tabla, tar gibi enstürümanlarla rock formunda seslendiriyor.

Aga Project ilk çalışması “Kapı” Nida Şan’ın dedesi Osman Şan’a ait olan orijinal adı “kapıya çıktım ki yeller esiyor) adlı bir Sivas türküsüdür.

Kayıtlarda kullanılan elektro bağlama Ömer Şan, Orhan Gencebay ve Arif Sağ için Ragıp Akdeniz usta tarafından 3 adet hazırlanmış olup Nida Şan’a baba yadigarı olarak bırakılmıştır. Özel Distortion Efekt uygulanarak kullanılmıştır. 

Aga Project Müzik sektöründe farklı bir tarz getirmek, halk müziğini daha çok gençlere ve dünyaya duyurmayı hedeflemektedir.

Bu müziği Türkiyenin haricinde dünyanın bir çok ülkesinde ki festivallere de taşımak istemektedir. Böylelikle halk müziğini tüm dünyanın duymasını hedefliyor.

Aga Project’in ilk klibi olan “Kapıya Çıktım ki Yeller Esiyor” adlı türkünün ilk klibi genç yönetmen Vahap Şen tarafından çekilmiş olup, görüntü yönetmenliğini de olarak Anıl Akdemir üstlenmiştir. Klipte salaş ve etnik formlar kullanılmış ve Kostüm tasarımlarını ve imaj çalışmalarını Nida Şan hazırladı.

Aga Project’ te tanınmış bir çok sanatçıya eşlik etmiş birbirinden değerli müzisyenler  yer almaktadır. Grubun solisti ve baglama’da Nida Şan(Aga), davulda Özgür Erkılıç (Cano), bas gitarda Toygar Ersoy(Togy), elektro gitarda Cünet Pastacı(Cüno) ve yine etnik saz olan tabla ve perküsyonlara ise Tarık Tüysüzoglu(Tüysüz) buluyor.

2645 Records etiketi ile Rock severle ile buluşan Aga Project ‘in ilk teklisi olan “Kspı”nın yapımcılığını Abdullah Özdoğan üstlenirken, klibini ise genç yönetmen Vahap Şen görüntü yönetmenliğini de  Anıl Akdemir üstlendi.

Klipte salaş ve etnik formlar kullanılmış olup Kostüm ve imaj çalışmaları ise Nida şan tarafından hazırlandı.

Aga Project “Kapı'nın düzenlemesi  Nida Şan’a, mix & mastering  Metehan Koseoğlu’na ait. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.