Ali Kocatepe... FUTBOL OYNAYAMAYINCA, FUTBOL SPİKERİ OLDUM!'

Ali Kocatepe... FUTBOL OYNAYAMAYINCA, FUTBOL SPİKERİ OLDUM!'

Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşmeye usta sanatçı Ali Kocatepe konuk oldu.

“Her sınıfı sağlamlaştırarak iki sene okudum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de hayatıyla ilgili bilinmeyenleri paylaşan Ali Kocatepe öğrencilik yıllarında hobileri yüzünden sınıfları çift dikiş bitirmiş. Ailem daima özgüvenim olmasını sağladı, bu yüzden kendimi hiç streste hissetmedim, başarılı bir öğrenciydim. Lisede başka hobilerimde devreye girince müzik, gazetecilik, radyoculuk derslerimde çift dikiş gitmeye başladım. Babam annem hiç bir şey demedi. “Ne istiyorsan biz arkandayız” dediler. Sonra üniversiteyi de bitirdim.Hepsi bir arada zor yürüyordu onun için biraz sekteye uğradı bazı şeyler. Acelem yoktu. Her sınıfı iki sene okumuş oldum sağlamlaştırarak.” diye anlattı.

“Babamı Atatürk’e benzetirlerdi”

Ali Kocatepe İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de babasıyla ilgili bir bilinmeyeni de paylaştı. “İlkokul ögretmenimin kızı bir Amerikalı’yla evlenmişti bir gün bizi ziyarete geldiler. Duvarda benim annemle babamın resmini gördü. Atatürk’ün çocuğumu vardı dedi. Babamı Atatürk’e benzetti. Çok şaşırmıştı. Babamın çok resmi Atatürk’e benzer. Balkan Savaşı, İstiklal Savaşı ve Çanakkale’de sağ kalan gazilerden biridir. Kafasında şarapnel, kasığında süngü yarasıyla. Babam 86 yaşında  vefat etti, vefat edene kadar bana harika bir arkadaştı. Hayatta bana verdiklerini unutamayacağım bir insan, bana öyle bir özgüven verdi ki. Büyüdün kız arkadaşlarında olabilir bilmediğin yerlere gitme bir arkadaşınla buluşacaksan bize haber ver bir yere gideriz sen eve gelirsin derdi. Hep doğru dürüst açık olmaya çalıştım. Atatürk’ün kürek çektiği fotoğrafına bakınca babam aklıma geliyor. Atatürk’e baktığımda babamı babamı baktığımda Atatürk’ü hatırlıyorum.” diye anlattı.

“Japonya’nın en büyük plak şirketi albüm teklif etti”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  Eurovision ile ilgili bir anısını da paylaşan Ali Kocatepe Dostluğa Davet” ilk Eurovision denememdi, kazanamadık ama Seul’da Japonya’nın en büyük plak şirketinin Ceo’su “Tokyo’ya gelirmisiniz” Birkaç gün kalmanız lazım plak teklif ediyorum.” dedi. Arkadaşlarla paylaştım. Doğan Canku ve Nükhet tamam dedi ama diğer arkadaşların başka işleri vardı.Bir fırsatı tepmiş olduk ama kısmet.” diyerek anlattı.

“Hıncal Uluç bana abilik, babalık yaptı”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  usta gazeteci Hıncal Uluç’la dostluklarından da bahseden Ali Kocatepe “Hıncal Uluç dostum yıllardır gerçekten bana abilik, arkadaşlık, baba gibi oldu. Nikah şahidimdi. Dostluklar kolay kurulmuyor. Arkadaşlık biter, dostluklar bitmez. Arkadaşlık başka dostluk başka. Hıncal Uluç’la yaşadığımız çok şey var. Bir evde de yaşadık 5 yıl boyunca. Aysun’la evlendikten sonra o evden ayrıldım. Hıncal,  Aysun’u hep kurtarıcı olarak gördüğünü söyler. Aysun’u gördüğünde de “Allah senden razı olsun Ali’den beni kurtardığın için” der. Yalnız Hıncal değil, Hıncal Uluç’la aynı evi paylaşırken o benim Genel Yayın Yönetmenimdi, ben Yazı İşleri Müdürüydüm. Mehmet Yılmaz’da askerliği bitirip geldi. Yönetmen Yardımcılığı yapmak için. “Kalacak yerin var mı diye sorduğumuzda yarın yerim açılıyor” demişti. “Gel bu akşam bizde kal” dedik. Bir geldi 1.5 sene kaldı. Benim çalışma odam vardı arşivlerimin olduğu. Bir yatak kondu. 1.5 sene aynı evi paylaştık çok güzel şeyler paylaştık. Ben gazeteciliği Hıncal Uluç’tan öğrendim. Mehmet Yılmaz benden gençtir ama ondan da çok sey öğendim.” diyerek paylaştı.

“Futbol oynayamayınca, futbol spikeri oldum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  futbol tutkusundan da bahseden ve Galatasaray’lı olduğunu anlatan Ali Kocatepe futbol oynayamasa da futbol spikeri olmuş. Spikerlik çocukluğumdan beri hobim. Babam futbol oynamama izin vermezdi. Bir tekme yersin, ayağın bacağın kırılır, birşey olur sakat kalırsın derdi. Müsaade etmezdi top oynamama. Maça götürecek biri de yoktu. Pazar günleri maçları radyodan dinlerdim. Halit Kıvanç, Orhan Ayhan, Necati Karakaya maç anlatırdı. Öğretmenlerim bilirdi ne kadar meraklı olduğumu Pazartesi okula gittiğimde sıranın üzerine çıkartır hadi haftanın maçların anlat beş dakika derdi. Maç anlatırdım. TRT’ye başladığımda, Müzik Prodüktörü olduğumda Spor Müdürü Arman Talu’yu aradım. “Arman Abi ben maç anlatmak istiyorum, ama siz sınav açmıyorsunuz spor futbol spikerliği için ben ne yapacağım” dedim. Israrla söyleyince baktı kurtuluş yok, Ankara’ya gel dedi. Kalktım Ankara’ya gittim. Ankaragücü-Göztepe maçı vardı, radyodan anlatılmıyordu. Beni yayın odasına soktu. Önüme bir nagrateyp verdi,    şimdi sen 90 dakika boyunca bu maç oynanıyormuş gibi anlat” dedi. Ben teybe maç anlattım. Maç bittiğinde “aferin oğlum önümüzdeki haftadan itibaren İzmir’deki maçları anlatmaya başlayabilirsin” dedi. Benim sınavım buydu. Daha sonra Akdeniz Oyunları Spor Spikerliği sınavlarını açtı. Ben önce başladığımda Akdeniz Oyunları’nda maçları ilk ben anlatmıştım. Ben küçüklüğümden beri kağıttan top zıplatarak maç anlatırdım. Top oynamadım ama maç anlattım. Baktım müzikle beraber yürütmek çok zor bıraktım.  Radyodan sonra televizyonda maç anlatmaya başladım.” diyerek anlattı.

“Aysun da bir kedisever oldu”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  eşi Aysun Kocatepe’nin önceleri korksa da şimdi kedileri çok sevdiğini anlatan Ali Kocatepe çocukluğundan beri kedilere çok düşkünmüş.  Çocukluğumdan beri kedilere bakmışımdır. Bizde ilginç olan benim kedilere tutkum vardı çocuk yaştan beri, fakat Aysun kedilerden ürkerdi, köpek severdi. Sonra çok ilginçtir İzzet Çapa’nın lokalinde çalışıyorduk. Ajda Pekkan’ın da bulunduğu bir dönemdi. İzzet’in doğumgününde Ajda bir yavru kedi hediye etti. Sahneye almışlardı hepimizi. Aysun’la ben yanyana duruyoruz, İzzet pastayı kesecekti Ajda tuttu kediyi Aysun’un kucağına verdi. O güne kadar Aysun kediden ürkerdi, tutamazdı. Kedide dünya şirini bir şey atlattı orada. Bir gün petshopta  çincila cinsi kediyi görüyor, bende aynı gün o kediyi görüp beğenmiştim. Aysun ben bu kediyi almak istiyorum diyor. Cino şimdi evde yaşıyor evin bahçesinde de 10 kedimiz var günde üç kere onları besliyor. Biz evlendiğimiz yıl Bodrum’da bir restorana gittiğimizde ben burada oturmam kedi var demişti. Şimdi kedi tutkulusu oldu.” dedi.

Aysun’u şarkı söylemesi için zor ikna ettim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  eşi Aysun Kocatepe’nin müziğe yönelmesi için çok teşvik ettiğini anlatan Ali Kocatepe  “Aslında sesinin güzelliği biliniyordu aile içinde, arkadaşları arasında. İlk tanıştığımız gece çalan şarkıyı fısıldıyordu. Romantik dans ediyorduk, sesi dikkatimi çekmişti. Evlendikten sonra ısrarcı oldum. Albüm yapalım şarkı söyle diye. Sıcak bakmıyordu önce. Sonra ikna ettim. Timur Selçuk’tan 4 yıl dersler aldı kendini geliştirdi. “ diyerek anlattı.

“Ölüm beni korkutmuyor”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  ölümle ilgili düşüncelerini de paylaşan Ali Kocatepe “Ölüm beni korkutmuyor. Yeryüzünde ölümsüz hiçbir varlık yok. Doğum kadar doğal bir şey.  Arkamızda bıraktıklarımız onun acısını çekiyorlar. Acaba bu kadar acı duyulacak bir şey mi, değil mi işin o tarafını bilmiyoruz. “ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.