Alişan-Buse Varol... ŞAŞIRTAN KARAR!..

Alişan-Buse Varol... ŞAŞIRTAN KARAR!..

Alişan ile Buse Varol, oğulları Burak'ın kordon kanını sakladıklarını Instagram hesabından yaptıkları bir paylaşımla duyurdular.

 

Alişan ile Buse Varol, geçtiğimiz sene dünyaevine girdi.Ünlü çift, geçen hafta oğulları burak'ı kucaklarına aldı. İlk kez annelk ve babalık duygusunu yaşayan Alişan ve Buse Varol'dan herkesi şaşaırtan bir karar geldi.

"KORDON KANINI SAKLATTIK"

Burak bebeğin doğumu sonrası bebekleriyle ilgili sık sık paylaşım yapan Buse Varol ve Alişan aldıkları bir kararı da sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

 

Buse Varol yaptığı açıklamada bebeklerinin kordon kanını saklattıklarını açıkladı.

Alişan ile Buse Varol'dan şaşırtan karar: Oğulları Burak'ın kordon kanını sakladılar! Kordon kanı neden saklanır?

Varol "Allah korusun ileride karşılaşacağımız olası hastalıklara karşı önlem..." dedi.

 

Sosyal medya takipçilerinden bazıları bu dumu bilmediği için çok şaşırdı. Peki yeni doğan bebeğin kordon kanı neden saklanır?

KORDON KANI NEDEN SAKLANIR?

 

Kordon kanından sayıca daha fazla kök hücre üretileceği, saklanması ve toplanmasının daha kolay olduğu, tüm aile fertlerinde kullanılabileceği ve farklı hücrelere dönüşme ihtimalinin diğer kök hücre kaynaklarına göre daha fazla olduğu gerekçesiyle saklanması tercih ediliyor.

Ancak kordon kanından elde edilen kök hücrelerin tüm hastalıkları tedavi eden mucizevi bir kaynak olmadığı da ailelere anlatılıyor.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.