AMAN DİKKAT !... ISLAK MAYO İLE SAKIN DOLAŞMAYIN...

AMAN DİKKAT !... ISLAK MAYO İLE SAKIN DOLAŞMAYIN...

Kadın Hastalıkları Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, havuz ya da denize girdikten sonra ıslak mayoyla kalmanın mantar riskini artırdığını belirtti.

Havuz ve deniz sezonunun başlaması ile birlikte tatile giden kadınların en büyük sıkıntılarından birinin mantar ve enfeksiyon olduğu belirtildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, tatilini deniz ve havuzda geçirenlerin mantar ve enfeksiyon hastalıklarına karşı duyarlı olmalarını ve kadınların kesinlikle ıslak mayo ile zaman geçirmemesini tavsiye etti.

Islak mayolar mutlaka değiştirilmeli

Yaz aylarıyla birlikte havuz ve denize girip ıslak mayo ile dolaşılmasının başta mantar olmak üzere diğer enfeksiyonları da beraberinde getirdiği belirtildi. Özellikle kadınların bu konuda daha dikkatli olmasını isteyen Özbay, özellikle vajinal mantarların yaz aylarında büyük oranda arttığını, kadınların, denize veya havuza girdikten sonra hemen ıslak mayolarını değiştirmesini ve ardından yapılacak genital temizliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Kadınlar için önemli bir sağlık kuralı

Kadın hastalıklarıyla ilgili olarak öncelikle vajinanın yapısının bilinmesi gerektiğini belirten Özbay, vajina yapısının  PH 3.5 ile 4 arasında bir asit ortam olduğunu ve bu ortam bozulduğu zaman vajinanın hemen enfeksiyona doğru yol aldığını vurguladı. Bu durumda, vajinadaki birçok faydalı mikroorganizmanın hemen zararlı hale geçtiklerine dikkat çeken Özbay, bu fizyolojik dengenin özellikle bazı dönemlerde bozulduğunu söyledi.

Pelin Özün Özbay, “Yaz aylarında insanlar doğal olarak denize ve havuza giriyorlar. Öncelikle suyun temizliği çok önemli. Bütün bunlara rağmen mantar enfeksiyonu havuza ya da denize girilmiş ve ıslak mayo ile uzun süre kalınmışsa vaginal floranın bozulmasına yol açmakta ve vaginal floaranın bozulması da mantar enfeksiyonlarına davetiye çıkarmaktadır. Mantar rutubetli, nemli ortamı çok sever. O yüzden ıslak mayo hemen değiştirilmelidir. Denizden eve veya otele gidildikten sonra derhal vajinal bir temizlik yapılmalı. Bu temizlikte vaginanın ph’ına uygun sıvılarla olmalı. Bu hanımlar için çok önemli bir sağlık kuralı olarak kabul edilmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.