Anadolu Leoparı... TORONTO FİLM FESTİVALİ’NDEN ÖDÜLLE DÖNÜYOR!

Anadolu Leoparı... TORONTO FİLM FESTİVALİ’NDEN ÖDÜLLE DÖNÜYOR!

BluTV’nin yapımına destek verdiği, oyuncu kadrosunda Uğur Polat, Hatice Aslan ve Ege Aydan gibi usta isimlerin olduğu Emre Kayış’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Anadolu Leoparı’, Toronto Film Festivali’nden ödülle dönüyor.

Dünya prömiyerini, bu sene 46’ncısı gerçekleşen festivalde yapan film, FIPRESCI Jüri Ödülü’ne layık görüldü.

Usta oyuncular Uğur Polat, Hatice Aslan, Ege Aydan ve İpek Türktan’ın başrollerinde yer aldığı ‘Anadolu Leoparı’ filmi, dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 46. Toronto Film Festivali’nden FIPRESCI Jüri Ödülü’yle ayrıldı. BluTV’nin büyük beğeni toplayan dizisi ‘Alef’in senaristi olan Emre Kayış’ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajı olan film, festivalin Keşif bölümü seçkisinde yer aldı.

Filmde 22 yıldır Ankara hayvanat bahçesinin müdürü olan ve yalnız yaşayan Fikret’e (Uğur Polat) kamera çevriliyor.

Hayvanat bahçesinin satılıp bir eğlence parkı yapılması gündemdeyken, Fikret buna karşı çıkıyor.

Soyu tükenmenin eşiğinde olduğu için koruma altında olan yaşlı bir Anadolu leoparının hala hayatta olması Fikret’i bu tutumuna sıkı sıkıya bağlıyor.

Leoparın başka bir hayvanat bahçesine taşınması söz konusu olunca Fikret, içine kapanık yardımcısıyla bu değişime karşı mücadele ediyor.

Senarist ve yönetmen Emre Kayış, leoparın hüzünlü kaderinden hareketle, onunla yazgı birliği içinde olan insanların duygu dünyasını ortaya koyuyor.

Yapımcılığını Olena Yershova’nin üstlendiği, BluTV’nin ise yapımına destek verdiği ve yakında seçkisine ekleyeceği ‘Anadolu Leoparı’, Türkiye prömiyerini 2-9 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Yarışma kapsamında gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.