Antakya 3. Altındefne Film Festivali... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU !..

Antakya 3. Altındefne Film Festivali... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU !..

11 - 17 Aralık 2015 tarihleri arasında 3.’sü düzenlenen Uluslararası Antakya 3. Altındefne Film Festivali'nin “Yaşam Boyu Onur Ödülü” sahiplerini buldu.

Antakya'nın ilk sineması olan tarihi meclis binasını hınca hınç dolduran Antakya halkıyla buluşan sanatçılar huzurunda onur ödülleri takdim edilen gecenin sunuculuğunu Funda Karayel yaptı.

 Onur ödülleri bu yıl Eşref Kolçak, Nur Sürer. Abdurrahman Keskiner ve Ertem Göreç'e verildi. Bu yıl ilki verilecek olan Antakya Orontes özel Ödülü Mecit Yavuz'a verildi.

 Ülkemizin köklü sinema etkinliklerine aday Uluslararası Antakya 3. Altındefne Film Festivali'nin Yaşam Boyu Onur Ödülü bu yıl dört sanatçıya takdim edildi. Yeşilçam'ın klasik mertebesine erişen oyuncularından Eşref Kolçak, yeşilçama kattığı değer ve yetenekleriyle efsaneleşmiş aktörlerdendir. 

En İyi Kadın Oyuncu Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki unutulmaz performansıyla Nur Sürer gönüllere taht kurdu. 

Yeşilçam denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Abdurrahman Keskiner, ‘Umut’, ‘Yılanı Öldürseler’, ‘Muhsin Bey’ ve ‘Hazal’ gibi unutulmazların yanı sıra bugün adlarını ve sayısını tam olarak kendinin bile hatırlamadığı seksene yakın filmle Yeşilçam’ın temel taşı yapımcılarından biri.

İlk filmi "Kanlı Sevda"yı 1959 yılında yönetti. "Otobüs Yolcuları" ve "Karanlıkta Uyananlar" filmleriyle dikkati çekti. Bir filmde oyunculuk da yapan, ayrıca beş filmin kurgusunu oluşturarak 1980'lerin sonuna kadar film çekmeye devam eden Ertem Göreç'e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verildi. 

Teakwondo yeteneğiyle yeşilçamın son yıllarında sinemaya giriş yapan Mecit Yavuz'a da Antakya Orontes özel Ödülü verildi.

Cuma akşamı açılış galasında takdim edilen ödüllerin sahipleri dışında gelen ünlüler arasında, Gerçek Alnıaçık, Kürşat Alnıaçık, Ersin Umut Güler, Barış Atay, Settar Tanrıoğen, Türkü Turan, Ezel Akay, Semir Aslanyürek, Funda Karayel, Halil Kumova ve Deniz Gönen gibi ünlüler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.