ARALIK AYINDA HARİKA TÜRK FİLMLERİ VAR!

ARALIK AYINDA HARİKA TÜRK FİLMLERİ VAR!

Merhabalar,

TV'lere veryansın ederek başlıyacağım bu yazıya çünki seyredecek hiçbir şey bulamıyorum..

Bir zamanlar bir Brezilya dizisi furyası vardı muhteşemdi o dönem için şimdi ise nereyi açsanız yeni başlayan dizilerin belki bin defa tekrarı ve saçma sapan filmlerin bin kez tekrarları...

Hani haftada 3 gün verildiği yayın dönemi bile bundan daha iyi idi.

Birde anlamadım Özcan Deniz acaba kanallara özel bir para falan mı verdi yoksa başka şeyler mi vaad etti valla artık art niyet aramaya başladım hangi doğruya sığıyor acaba her kanalda çin işkencesi gibi kendisini izlemek zorunda kalmak, Başka dizi yapan mı yok sizce..

Konular çok güzel ona lafım yok ama insan hep aynı suratı görmekten sıkılıyor..

Bir de, Yetmedi Özcan Deniz ekranları kaplar da Mahsun Kırmızıgül durur mu hemen onun da dizisi başladı ama sabah akşam bin kere gösterilerek yahu nedir bu millete yapılan kötülük..

Hadi siyasetten korkuyoruz ya da susturuluyoruz e peki bu TV'ere niye yazılar yazmıyorsunuz ya da bir şey demiyor susuyorsunuz ?

Dünya kadar paraların döndüğü bu tv patronları hiç mi bunun farkında değiller..

Filmlere gelince Türk filmleri aldı başını gidiyor vatana millete hayırlı olsun.. Harika senaryolar var..

Herkesi tek tek tebrik etmek gerek gerçekten de hepsi birbirinden güzel.. Ve her biri yaşamdan kesit.. Sevgili okurlarım lütfen, Filmleri film olarak izleyin üzümün çöpü armutun sapı diye bir şey aramayın..

Türk Sinema'sı için yapılan her emeğe saygı duyun, ve hepsine tek tek sinemalara giderek destek olun. Gerçekten de harikalar yaratıyorlar.

Ben de sizler için onca film içinden 3 tane Türk filmi ve bir yabancı film seçtim. Kazım Koyuncu hayatı olan Yağmur Kıyamet Çiçeği bir başka güzel hani seyrederken neredeyse orda kalacaktım müthiş .. Etkilenmemek elde değil.. Diğer filmlerin fragmanları aşağıda bir bakın bakalım ben hepsini çok sevdim ..

Aklım sizlere yazamadıklarım da da kaldı onlarda müthiş ama bu günlük benim yerim bu kadar Aralık ikinci yarıda görüşmek üzre..

Sevgisiz ve beni takipsiz kalmayın,

ÇAKALLARLA DANS 3 : SIFIR SIKINTI

Filmin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlenen Murat Şeker, filmin senaryo olarak üzerinde en çok çalıştığı film olduğunu açıklamış.

Murat Şeker ve senarist Ali Tanrıverdi senaryonun üzerinde aylarca çalışmışlar ve filmin devam filmi olmasının getirdiği zorlukları aşmak için yeni bir film yazıyormuş gibi odaklanmışlar.

Şeker filmin adının manasını ise şu şekilde açıklıyor: 'Sıfır sıkıntı... İsminden anlaşılacağı üzere toplum olarak fazlasıyla gergin olan gündemimize bir nefes olsun diye tasarladığımız yeni filmimizin adı.'

Filmin çekimleri beş haftalık bir süreçte tamamlanmış, çekimler Kadıköy çevresi ve Fikirtepe'de gerçekleştirilmiş.

Filmin kadrosu bir harika hatta Derya Baykal ile Tuba Ünsal Bile var filmde.

Hepsi müthiş oyuncular ama Şevket Çoruh hala daha oynadığı polis elbisesini üzerinden atamamış eh kolay değil yıllardır dizi devam ediyor burada da aynı Şevket yani ben en çok onun bu en son çay reklamında aşkitom lafına takılmıştım adamın maçoluğuna alışmışız ya birden tuhaf geliyor insana..

Filmde arkadaşlarının mutluluğu için her türlü yola başvuran çakalları; macera, aksiyon ve kahkaha dolu bir serüven bekliyordur...

Kayınço Gökhan, Del Piero Hikmet, Köfte Necmi ve Muhasebeci Servet ikinci filmde yaşadıkları deney kobaylığı tecrübesinden sonra hayatlarına ?denetimli serbestlik? koşulu ile devam etmektedirler.

Bu arada içinde yaşadıkları topluma ayak uydurmak için 'grup terapisine' giderler. Del Piero Hikmet, bir gün vapura bindiğinde hayatında belki de gördüğü en güzel kadın olan

Mihriban ile karşılaşır. Hikmet hayatının kırılma anı olduğundan habersiz Mihriban?dan çok etkilenir.

Üstelik Mihriban dilsizdir! 'Yani kızın ağzı var, dili yoktur'

İki aşık her geçen gün kalp gözü ile anlaşır ve birbirlerine kayıtsızca aşık olur.

Ömründe ilk kez bir kadının elini tuttuktan sonra Hikmet Mihriban ile evlenmeye kararlıdır.

Fakat kızın annesi Cemile'nin, Hikmet'ten tek bir ricası olur: Kızının yeniden 'Anne!' dediğini duymak Cemile'nin ölmeden önceki tek isteğidir. Öte yandan ameliyat için gereken para oldukça yüklü bir meblağdır ve 'çakallıktan' uzak durarak elde edilmesi çok da kolay değildir.

Fakat bu kadar büyük bir iyilik için yapılacak çakallık, gerçekten 'çakallıktan' sayılır mı?

Yönetmenliğini yine Murat Şeker'in üstlendiği serinin üçüncü filminde, çakalların maceraları bu sefer Del Piero Hikmet?in öyküsüyle kaldığı yerden devam ediyor.

Yapımcılığını Sugar Works ve Taff Pictures firmalarının ortak üstlendiği devam filminin başrolleri ise ilk iki filmde olduğu gibi Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ve Murat Akkoyunlu yer alıyor.

Filmin senaryosu ise Murat Şeker ile birlikte Ali Tanrıverdi'ye ait. 05 Aralık itibarı ile vizyon da olacak, Hepinize iyi seyirler,

Fragman >>

KESİK - THE CUT

Bol ödüllü yönetmen Fatih Akın, en son 2009 yılında Soul Kitchen filminin yapımını gerçekleştirmiş; ardından yapımında önemli rol oynadığı Cennetteki Çöplük belgeseli 2012 yılında izleyiciyle buluşmuştu.

KESİK, Fatih Akın tarafından yönetilen 5 yıllık aradan sonra çektiği yeni uzun metrajlı filmidir.

''Aşk, Ölüm ve Şeytan'' üçlemesinin 2004 yapımı Duvara Karşı ve 2007 yapımı Yaşamın Kıyısında filmlerinden sonraki üçüncü ve son filmidir.

Fatih Akın bu filmle birlikte, Duvara Karşı ile başlattığı ve Yaşamın Kıyında filmiyle sürdürdüğü 'Aşk, Ölüm ve Şeytan' üçlemesini tamamlıyor.

Senaryoyu Fatih Akın ile birlikte kaleme alan Mardik Martin, ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin Mean Streets, New York New York ve Raging Bull gibi filmlerinin senaryosuna imza atmıştı.

Kesik, ünlü senaristin 34 yıl aradan sonra kaleme aldığı ilk uzun metraj senaryosu.

Filmin dünya prömiyeri 31 Ağustos 2014'te 71. Venedik Film Festivali'nde yapılmıştır.

Venedik Film Festivali'nde Vittorio Veneto Film Festivali - Mansiyon ödülünü kazandı ve büyük ödül Altın Aslan için; Hamburg Film Festivali'nde ise Art Cinema ödülü için yarıştı.

Filmin çekimleri Almanya, Ürdün, Kanada, Malta ve Küba gibi ülkelerde gerçekleştirildi.

Filmin konusu Ermeni Kırımı'nı temel almaktadır. Nazaret Manoogian isimli genç bir ad am doğduğu Mardin'deki köyünden sürgün edilir.

Tehcirden sonra, Manoogian ikiz kızlarının hayatta olabiliceğini öğrenir ve onları bulmak için dünyanın birçok yerine yolculuk eder

Mardin'de eşi ve ikiz çocuklarıyla birlikte yaşayan ve demircilik yaparak geçimini sağlayan Nazarat'ın hayatı Birinci Dünya Savaşı'nın hüküm sürdüğü 1915 yılının kara gecelerinden birinde bambaşka bir noktaya sürüklenir.

Bölgedeki tüm Ermeni halk evlerinden sürülmektedir. Genç adam da ailesinden koparılır, bilmediği yerlere uzanan zorlu bir yolculuğa çıkar ve bir şekilde hayatta kalmayı başararak yolculuğuna devam eder.

Artık sahip olduğu her şeyi ardında bırakmış, ailesi ve evi çok uzakta kalmıştır. Ne var ki aradan geçen zamana ve tüm bilinmezliklere rağmen çocuklarını aramaktan vazgeçmeyecektir.

Fatih Akın'ın imzalı Kesik'in senaryosu Akın ile birlikte Mardik Martin'e ait. Filmin başrolünde Cezayir asıllı ünlü oyuncu Tahar Rahim yer alırken kadroda kendisine Simon Abkarian, Arsinée Khanjian, George Georgiou ve Akın Gazi gibi oyuncular eşlik ediyor.

05 Aralık itibarı ile vizyon da olacak, Hepinize iyi seyirler,

Fragman >>

EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR - EXODUS : GODS AND KİNGS

Oldukça enteresan bir film.. İzlenilmeli diyorum.. Ünlü yönetmen Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı film, Hz. Musa'nın hayatının önemli dönüm noktalarını konu ediniyor.

Kitab-ı Mukaddes'ten esinlenen 2014 yapımı bir epik.

Musa peygamberin musevileri kölelikten kurtarılışının anlatıldığı film. Firavun Ramses'in şiddetinden kaçmak için, kendisine güvenen 600 bin kişiyle birlikte bin-bir türlü engeli aşma çabaları..

Kısaca, Tevrat'ın bazı bölümlerinden esinlenerek yazılan hikaye, Musa'nın doğumu ve Mısır kraliyet ailesi tarafından evlat edilişiyle başlıyor.

Sonrasında ise firavuna baş kaldırıp Mısır'da köle olarak çalıştırılan İbraniler'i serbest bırakılmasını sağlamasıyla başlayan ve ölümüne kadar geçen sürece odaklanıyor.

Senaryosunu Bill Collage, Adam Cooper ve Steven Zaillian'ın senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerini Christian Bale, Aaron Paul ve Ben Kingsley paylaşıyor.

12 Aralık itibarı ile vizyon da olacak, Hepinize iyi seyirler,

Fragman >>

YAĞMUR: KIYAMET ÇİÇEĞİ

Farklı hayatlar, ortak kader, tek öykü. Genç yaşta hayata gözlerini yuman Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu'nun hayatı. Hazırlık süreci iki yılda tamamlanan filmin çekimleri dokuz haftalık bir süreçte gerçekleştirilmiş.

Çekimlerde yaklaşık 80 kişilik bir ekip çalışmış. Çernobil Patlaması sahneleri dijital ortamda gerçekleştirilmiş ve maliyeti 135 bin lira tutmuş. Fİlmin çekim mekanları arasında Trabzon, Artvin, Hopa ve İstanbul yer alıyor.

Kazım Koyuncu'yu canlandıran oyuncu Engin Hepileri rolü için uzun soluklu makyaj seanslarından geçmiş. Hepileri, Kazım Koyuncu'nun kanser hastalığına yakalandıktan sonraki sahneleri için özel bir diyet uygulamış ve 10 kilo vermiş.

Kazım ve Seher'in çocukluklarını canlandıran çocuk oyuncular Yiğit Adalı ve Ceren Hamzaoğlu, Kazım Koyuncu'nun kendi köyünden seçilmiş. İki oyuncu da rollerini üç haftalık süreçte oyuncu koçuyla çalışarak hazırlanmış.

Kazım Koyuncu'nun annesi Hüsniye Koyuncu ve babası Cavit Koyuncu da film çekimlerine eşlik etmiş.

Filmin çekim mekanları arasında Avni Aker Stadyumu yer almakta. Çekimler, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan alınan izinle gerçekleştirilmiş sahnelerde Trabzonspor'un taraftar grupları yer alıyor.

Bu gruplar arasında Vira Taraftar Derneği, Trabzon Taraftarlar Birliği, Sürmeneli Pirana Taraftar Grubu ve Trabzonlu Gençler gibi topluluklar yer alıyor.

Stadyumda çekilen sahneler ve miting sahneleri dahil çekimlerde 10.000'e yakın figüran rol almış; 11 adet kamera kullanılmış.

Şahsen beni çok etkiliyen bu film gerçek hayatın ta kendisi.. Trabzonsporlular için çok önemli olan, 1995-96 sezonunu tekrar yaşayacak ve kaybedilen bir şampiyonluğun insanlar üzerindeki etkisini yeniden hatırlayacağız.

"Bizi bu yıl yine şampiyon yapmayacaklar" deyip hayatını kaybedenleri bir kez daha anımsayacağız. Futbol, Trabzonspor ve Trabzonsporlu olmanın ne demek olduğu unutanlar tekrardan hatırlayacak.

Film de, Yakın zaman tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen Çernobil faciasından sonra eşini kanserden kaybeden Elena, oğlunun da aynı hastalıktan muzdarip olduğunu öğrenince çareyi tedavi için Türkiye'ye gelmekte bulur.

Elena Trabzon?da tedavi süreciyle uğraşırken, bir gün Trabzonspor?da oynama hayaliyle yanıp tutuşan futbolcu Şenol ile tanışır. Şenol sonuna düşünmeden ilk görüşte kadına aşık olur...

Öte yandan 1995-1996 futbol liginde şampiyonluğa doğru giden Trabzonspor son, maçta şampiyonluğu kaybedince, amigo Ahmet?in de dünyası başına yıkılır...

Bir diğer yanda ise sesi ve kişiliği ile milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu vardır. Bir Çernobil mağduru olarak kanserden yaşamını kaybeden Koyuncu yöre halkının sesi gibidir...

Filminin oyuncu kadrosunda Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, SettarTanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimler yer alıyor.

Çernobil faciasının Karadeniz üzerindeki etkisi hala geçmiş değil. Her aileden kanser hastası olup hayatını kaybedenler var. Karadeniz'de hala doğa katlediliyor. Değişen pek bir şey yok.

Bir avuç insan dışında kimsenin umrunda değil. 12 Aralık itibarı ile vizyon da olacak, Hepinize iyi seyirler,

Fragman >>

05 ARALIK - 12 ARALIK VİZYON TAKVİMİ

05 ARALIK

ÇAKALLARLA DANS 3:SIFIR SIKINTI

Yönetmen: Murat Şeker

Oyuncular: Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu

KESİK - THE CUT

Yönetmen: Fatih Akin

Oyuncular: Tahar Rahim, Simon Abkarian

PATRONDAN KURTULMA SANATI 2 - HORRİBLE BOSSES 2

Yönetmen: Sean Anders

Oyuncular: Jason Bateman, Charlie Day

SESİME GEL - WERE DENGE MİN

Yönetmen: Hüseyin Karabey

Oyuncular: Feride Gezer, Melek Ülger

UZUN YOL

Yönetmen: Nihat Seven

Oyuncular: Hakan Yufkacıgil, Bora Cengiz

12 ARALIK

EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR - EXODUS : GODS AND KİNGS

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Christian Bale, Joel Edgerton

FAKAT MÜZEYYEN BU DERİN BİR TUTKUİ

Yönetmen: Çiğdem Vitrinel

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları

KAYIP ÇOCUK ? THE CAPTİVE

Yönetmen: Atom Egoyan

Oyuncular: Ryan Reynolds, Rosario Dawson

KIRIMLI

Yönetmen: Burak Cem Arlıel

Oyuncular: Murat Yıldırım, Selma Ergeç

ÖZGÜRLÜK DANSI ? JİMMY?S HALL

Yönetmen: Ken Loach

Oyuncular: Barry Ward, Simone Kirby

RİMOLAR VE ZİMOLAR: KASABADA BARIŞ

Yönetmen: Nermin Er, İsmet Kurtuluş

Oyuncular: Yekta Kopan, Janset Paçal

SAFARİ MACERASI ? AFRİCAN SAFARİ 3D

Yönetmen: Ben Stassen

Oyuncular: Kevin Richardson (II)

YAĞMUR: KIYAMET ÇİÇEĞİ

Yönetmen: Onur Aydın

Oyuncular: Engin Hepileri, Elena Viunova

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.